Gabro Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Witam piszę już któryś raz, czy jest ktoś w stanie pomóc? Używam najnowszej wersji prestashop ze standardowym szablonem. Dodałem do produktu A produkty powiązane. Niestety pomimo większej liczby np. 15 wyświetlane są tylko 6 jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 Dodaję jeszcze zdjęcie, jak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Bo to domyślnie powinien być slider ale z jakiegoś powodu nie działa - daj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 www.woodandarch.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 moze po informatycznemu: odinstaluj i zainstaluj na nowo jesli to oryginalny modul to sprobuj może starszej wersji (z e starszej instalki) problemem jest jakis brak javascriptu ktory nie wyswietla nawet strzalek..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 To posiadam jeszcze jedno pytanie, jak ten moduł się nazywa, gdzie go szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 hmmm myslalem ze to modul productscategory , ale jak spojrzalem ponownie to jest to zwykle dodane akcesoria w produkcie - szczerze nigdy nie widzialem tylu akcesoriow dla jednego produktu, wiec nigdy nie sprawdzalem czy to moze byc problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 A masz może jakiś moduł do tego, żeby wyświetlać ich? Bo generlanie chodzi mi o to, żeby w każdym produkcie były wyświetlane produkty powiązane. Jak sprawdzałem na szablonach na templatemonster to jest po kilkanaście akcesoriów i nie ma z tym najmniejszego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) ok zobacz czy po wylaczeniu livechata i wyczyszczeniu cache'a dalej jest tak samo z ostatniej twojej wypowiedzi nic nie zrozumialem moze dlatego, ze mam kaca Edited November 13, 2014 by hatak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Widze, ze po wylaczeniu czata nic sie nie zmienilo szczerze nie mam pojecia co powoduje brak wyswietlania slidera... moze ktos inny bedzie mial jakis pomysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Edytuj themes/default-bootstrap/js/product.js, znajdź taki kod: if (!!$.prototype.bxSlider) $('#bxslider').bxSlider({ minSlides: 1, maxSlides: 6, slideWidth: 178, slideMargin: 20, pager: false, nextText: '', prevText: '', moveSlides:1, infiniteLoop:false, hideControlOnEnd: true }); zamień na: if (!!$.prototype.bxSlider) $('#bxslider').bxSlider({ minSlides: 1, maxSlides: 6, slideWidth: 178, slideMargin: 20, pager: false, nextText: 'Następne', prevText: 'Poprzednie', moveSlides:1, infiniteLoop:true }); pamiętaj wyczyścić cache. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Krystian Podemski wielkie dzięki widzę progress. Teraz pod produktami powiązanymi pojawiły się napisy "następne" i "poprzednie" A jak zrobić żeby pojawiły się jeszcze strzałki po dwóch stronach slidera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 To w zasadzie są te strzałki tylko one nie były widoczne bo nie były ostylowane dlatego w treści tagów HTML gdzie są one trzymane dodaliśmy Poprzedni/Następny by już się pojawiły. Musisz poprosić kogoś by Ci zrobił z tych napisów strzałki po bokach za pomocą odpowiedniego kodu CSS Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Jestem coraz bliżej osiągnięcia celu A jak teraz jeszcze zrobić, żeby wyświetlały się np. 5 wierszy po 6 slajdów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Hm, no nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Jak chcesz to możesz skasować kompletnie tę karuzelę i wtedy powiązane będą się wyświetlać normalnie, domyślnie w kilku wierszach. Jeśli chcesz to osiągnąć to opraw ten kod o którym pisałem wcześniej w komentarz, na początek /* na koniec */ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 if (!!$.prototype.bxSlider) $('#bxslider').bxSlider({ minSlides: 1, maxSlides: 6, slideWidth: 178, slideMargin: 20, pager: false, nextText: 'Następne', prevText: 'Poprzednie', moveSlides:1, infiniteLoop:true }); ale to troche na okolo - problemem jest cos co blokuje wyswietlanie diva z bx control Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 bxSlider nie jest dostosowany do wyświetlania karuzeli w kilku wierszach. Chcesz produkty w kilku wierszach? Zrezygnuj z karuzeli. Chcesz karuzelę? Trzeba ostylować elementy prev i next w CSS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Chyba jednak zdecydowanie lepiej wygląda to jak nie ma karuzeli. Specyfika strony wręcz wymaga żeby wszystko narazi się wyświetliło. Natomiast, jeszcze muszę pogrzebać, jak teraz te produkty powiązane wyśrodkować, to raczej gdzieś w product.tpl prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Dodaj gdzieś na koniec global.css taki kod: #product .product-box { width: 185px; padding: 5px; margin-bottom: 20px; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 (edited) Niestety to nie funkcjonuje, szukam dalej. Generalnie i tak wisze Ci piwko hehe Edited November 13, 2014 by Gabro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Nie widzę mojego kodu, który Ci dałem dlatego też to nie działa. Spróbuj dodać go do product.css na sam koniec. Pamiętaj wyczyścić cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Teraz powiązane jest ok, tylko pojawił się następny problem niespodziewany. W momencie kiedy naprawiłem te produkty powiązane, wszystko gra. Aczkolwiek jak w jakimś produkcie chcę zmienić treść, zapisuje się, ale na stronie nadal jest widoczny stary opis. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Gabro
Witam piszę już któryś raz, czy jest ktoś w stanie pomóc? Używam najnowszej wersji prestashop ze standardowym szablonem.
Dodałem do produktu A produkty powiązane. Niestety pomimo większej liczby np. 15 wyświetlane są tylko 6 jak to naprawić?
21 answers to this question
Recommended Posts