jackal211 Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 (edited) Witam. Robię małą księgarnię/katalog z książkami. Szukałem w wielu tematach podobnych info ale jakoś nie do końca mogłem znaleźć informacji jakie potrzebuje. Moja strona screen pierwszy. Wersja presty to 1.6.0.9 Mam dwa pytania: 1) czy da rade obok zdjęcia pod tytułem książki dodać dodatkowe info autor:, wielkość, wydawnictwo (nie identycznie takie same jak na data sheet tylko wybrane informacje) 2) obok cen dodać teksty przy czerwonej Nasza cena, przy przekreślonej np. cena z okładki, przy -2.00 oszczędzasz lub podobnie. Tak aby wyglądało to podobnie jak na screenie 2. Mogę zrezygnować z ikonek społecznościowych pod tytułem, które raczej są zbędne:). screen 1 screen 2 Pzdr. Już poradziłem sobie z drugim punktem tzn. dodałem teksty obok cen tak jak chciałem. Pozostaje jeszcze pierwsza kwestia tzn. jak dodać część informacji obok zdjęcia. Jeżeli ktoś orientuje się jak to zrobić proszę o pomoc. Edited November 17, 2014 by jackal211 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jackal211 Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 Problem rozwiązany: <section id="tab56" class="tab-pane page-product-box"> <table class="table-data-sheet"> {foreach from=$features item=feature} <tr class="{cycle values="odd,even"}"> {if $feature.name == "Autor"} <td>{$feature.name|escape:'html':'UTF-8'}</td> <td>{$feature.value|escape:'html':'UTF-8'}</td> {/if} {if $feature.name == "Wydawnictwo"} <td>{$feature.name|escape:'html':'UTF-8'}</td> <td>{$feature.value|escape:'html':'UTF-8'}</td> {/if} {if $feature.name == "ISBN"} <td>{$feature.name|escape:'html':'UTF-8'}</td> <td>{$feature.value|escape:'html':'UTF-8'}</td> {/if} </tr> {/foreach} </table> </section> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jackal211 Posted November 16, 2014 Author Share Posted November 16, 2014 Witam.Poradziłem sobie połowicznie z problemem. Dodałem kod do krótkiego opisu: <section id="tab56" class="tab-pane page-product-box"> <table class="table-data-sheet"> {foreach from=$features item=feature} <tr class="{cycle values="odd,even"}"> {if isset($feature.value)} <td>{$feature.name|escape:'html':'UTF-8'}</td> <td>{$feature.value|escape:'html':'UTF-8'}</td> {/if} </tr> {/foreach} </table> </section> I wyszło mi coś takiego: Czy ktoś może pomóc w takiej sprawie aby wyświetlić tylko poszczególne pola cech a nie wszystkie w jednym czasie. Czyli chciałbym tylko, autora, format wydawnictwo - ewentualnie inne jakie dopisze później. Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
jackal211
Edited by jackal211 (see edit history)
2 answers to this question
Recommended Posts