Qboleza Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Witam, mam problem ze zmianą domyślnego wyglądu listy produktów. Interesuje mnie aby domyślnie wyświetlała się lista zamiast siatki. Przeszukałem już wszystko co się da i w poradnikach np: http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/grid-to-list-products-view.html różnią się znacznie kody plików. Czy ktoś zna sposób zmiany na listę w najnowszej wersji prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Zobacz do kategorii tam jest domyślnie możliwość zmiany z siatki na listę, wystarczy wyłączyć widok listy i kod z product-list.tpl przenieść do modułów które ci się wyświetlają na stronie głównej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Hej, dzięki za odp. Nie bardzo widzę takiej opcji w kategoriach. Możesz dokładniej to opisać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Ok, tylko mi chodzi aby automatycznie włączała lista zamiast siatki. Tym sposobem mogę ustawić listę ale ręcznie. Da się coś zrobić aby ustawiała się automatycznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Matsu Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Moduły -> Konfigurator motywu -> Display categories as a list of products instead of the default grid-based display -> TAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Witam, mam problem ze zmianą domyślnego wyglądu listy produktów. Interesuje mnie aby domyślnie wyświetlała się lista zamiast siatki. Przeszukałem już wszystko co się da i w poradnikach np: http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/grid-to-list-products-view.html różnią się znacznie kody plików. Czy ktoś zna sposób zmiany na listę w najnowszej wersji prestashop? Zrób dokładnie jak mówi poradnik w tym linku, który podajesz - jeśli wszystko prawidłowo podmienisz na pewno będzie OK - metoda jest sprawdzona i na 100% działa. Nie musisz zmieniać całego kodu: zwróć uwagę, że w global.js są tylko dwie linie do zmiany (nie całość) i tylko jedna product-list,tpl Język sklepu nie ma tu znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 z tego co pamieam, w nowych wersjach sklepu już nie trzeba nic zmienić, wystarczy przełączyć opcję w konfiguratorze templatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 z tego co pamieam, w nowych wersjach sklepu już nie trzeba nic zmienić, wystarczy przełączyć opcję w konfiguratorze templatki Jest: ale to chyba jakaś eksperymentalna opcja bo nie działa niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Właśnie miałem to samo napisać, niestety po przełączeniu opcja nie działa. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Jak już wcześniej pisałem, opcja z poradnika nie bedzie miała zastosowania w najnowszej preście ponieważ zawartość pliku product-list.tpl znacznie się różni, w dodatku nie mogę nawet zlokalizować pliku global.js Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 (edited) Ps. przepraszam - jednak działa ta opcja w konfiguratorze Qboleza - wejdź w moduły>Themeconfigurator/konfiguruj/ i włącz opcję jak na zdjęciu dwa posty wyżej z tym że na "TAK" i zapisz... Powinno śmigać bez grzebania w plikach... Edited November 5, 2014 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Moduł włączony, ustawione na TAK, wyczyściłem cookies z przeglądarki i nadal nic. Dodam że posiadam szablon wykupiony, ale myślę że nie w tym problem ponieważ wszystko inne śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 No to już wszystko jasne Twój motyw ma własny konfigurator i domyślnym nic niestety nie zmienisz... Dlatego też masz takie różnice w kodzie i metoda "Vekia" z linku może nie działać (to jest instrukcja do szablonu domyślnego)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 A czy jakaś dobra dusza zerknie czy u mnie da się to jakoś zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 michal.b Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Odkopię nieco temat. Czy jest możliwość wyboru listy zamiast siatki tylko w jednej kategorii produktów, nie we wszystkich kategoriach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Qboleza
Witam, mam problem ze zmianą domyślnego wyglądu listy produktów.
Interesuje mnie aby domyślnie wyświetlała się lista zamiast siatki.
Przeszukałem już wszystko co się da i w poradnikach np:
http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/grid-to-list-products-view.html
różnią się znacznie kody plików.
Czy ktoś zna sposób zmiany na listę w najnowszej wersji prestashop?
14 answers to this question
Recommended Posts