bodynutritionuk Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Witam Serdecznie , Grzebałem w ustawieniach koszyka aby ustawić taki upust jak w tytule lecz coś mi nie wychodzi. Chodzi mi takie ustawienie koszyka aby zamawiający z poza UK mógł dostać £ 5 upust na wysyłkę przy minimalny zamówieniu £45 . Restrykcje w ustawieniach koszyka Kraje : UK Wysyłka : ma być kompatybilny tylko z Internationale Kompatybilność z innymi zasadami koszyka. - Get 3 % OFF GET 5% OFF GET 7% OFF Proszę o pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ekarol Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Pozwolę się podpiąć po temat. Czy istnieje możliwość różnicowania ceny wysyłki w zależności od wartości koszyka ? Chodzi mi o to aby wprowadzić dla przykładu dla wysyłki kurierem 4 przedziały 0-149,99 zł - wysyłka 15,90 150-249,99 - wysyłka 13,90 250-349,99 - wysyłka 12,90 >350 - wysyłka gratis w tej chwili mam dwóch przewoźników, jeden - wysyłka kurierska 15,90 drugi - darmowo wysyłka kurierska (pow. 350 zł) - wysyłka gratis czy jest możliwość wprowadzenia dwóch pośrednich przedziałów za pomocą jakiegoś modułu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 jezeli wysylka bylaby zalezna od wartosci a nie od wagi mozna zdefiniowac zakresy cenowe i wartosc shippingu - nie wiem czy o to ci chodzi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Tak chodzi o to żeby wysyłka była zależna od ceny minimalnej tylko żeby było dostępne dla przesyłek zagranicznych nie dla krajowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 no tak - musisz zrobic przewoznika na uk oraz na reszte krajow - ten z reszty krajow jako zalezny od ceny i ustawiasz mu zakres do 45ł za milion i od 45ł za milion - rabat Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Dzięki za odpowiedz , ale raczej to nie to o co mi chodziło. Bo cena wysylki musi być zależna od całkowitej wagi .Wydaje mi się że prościej będzie dodać cart rule aby klienci którzy zrobią zamówienia zagraniczne powyżej £45 mieli upust £ 5 na wysyłce. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 no to tylko kodem voucherem zaznaczasz w ograniczeniach przewoznika albo kraje i minimalna kwote dla uzyskania rabatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 możesz zrobić w wrzucić jakiś przykład na którym mógłbym się wzorować bo już coś podobnego zrobiłem i coś nie działało. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bodynutritionuk
Witam Serdecznie ,
Grzebałem w ustawieniach koszyka aby ustawić taki upust jak w tytule lecz coś mi nie wychodzi.
Chodzi mi takie ustawienie koszyka aby zamawiający z poza UK mógł dostać £ 5 upust na wysyłkę przy minimalny zamówieniu £45 .
Restrykcje w ustawieniach koszyka
Kraje : UK
Wysyłka : ma być kompatybilny tylko z Internationale
Kompatybilność z innymi zasadami koszyka. -
Get 3 % OFF
GET 5% OFF
GET 7% OFF
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts