dubliner Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Niestesty nie dostaje potwierdzenia na email. Powinno chyba przychodzic na adres ten z panelu admina prawda ??? Nie ma w spamie rowniez.Jak rozwiazac problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr Kaczor Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Cześć, uruchom tę opcję w Moduły -> Powiadomienia e-mail (mailalerts) aka Alarmy Poczty 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dubliner Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 Cześć, uruchom tę opcję w Moduły -> Powiadomienia e-mail (mailalerts) aka Alarmy Poczty Dziekuje, zrobione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TomekM Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Piotrze a wiesz może jak uruchomić wysyłanie maila do klienta w związku z zmianą statusu zamówienia? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Odpowiedni status musi mieć przypisany szablon email i włączona opcje jego wysyłania, wtedy przy zmianie statusu zostaje wysłany powiązany z nim szablon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dubliner Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Dziekuje, zrobione. Jednak nie. Nie dochodza emaile ani do administratora ani do klienta. Test wysylania emaili zrobiony. Nie wiem czy to wazne ale w ustawieniach konta tam gdzie zmiana hasla i email jest opcja Polacz z Prestashop. To mialem na NIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Chmurek Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Jednak nie. Nie dochodza emaile ani do administratora ani do klienta. Test wysylania emaili zrobiony. Nie wiem czy to wazne ale w ustawieniach konta tam gdzie zmiana hasla i email jest opcja Polacz z Prestashop. To mialem na NIE. Podpinam się pod pytanie, u mnie wszystko włączone i też nie wysyła maili ani do admin ani do klienta Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dubliner Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 Podpinam się pod pytanie, u mnie wszystko włączone i też nie wysyła maili ani do admin ani do klienta Problem rozwiazany. Przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 taraq Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Chmurek, jaką pocztę masz ustawioną jako sklepową, czyli tę, z której mają być wysyłane maile do klientów? Miałam podobne problemy, rozwiązało je założenie poczty na serwerze, na którym mam hosting plików. Wcześniej miałam na gmail. Do niektórych osób nie wysyłało wcale, do innych wysyłało wzory maili niewypełnione danymi zakupów itd. Kiedy założyłam na swoim serwerze i wstawiłam w backoffice wszędzie tam gdzie trzeba, problem zniknął. (Nie dochodzą maile do yahoo, który ma założoną jakąś blokadę na kilka maili z tego samego adresu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Chmurek Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 No właśnie ja mam poczta na gmailu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 taraq Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 No właśnie ja mam poczta na gmailu To zmień na swoją serwerową. Tzn jeśli masz wykupioną domenę np. sklep.pl to zrób swoją pocztę [email protected]. Jeśli oczywiście Twój hosting daje taką opcję, ale myślę, że raczej daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tukey.pl Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 Witam Mnie wysyła wszystko oprócz tych wiadomości do klienta które są w formularzu zamówienia po prawej na dole i nie wiem dlaczego. Przychodzą mi maile od klientów i z informacjami ze sklepu o brakach i nowych zamówieniach. Wysyłają sie maile o zmianie statusu zamówień. A to sie nie wysyła Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 taraq Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 Pytanie jak do chmurka, czy masz pocztę na wykupionym serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tukey.pl Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Witam. Mam i na wp.pl i na serwerze gdzie mam sklep linuxpl.com. Próbowale na obu i przez mail() i przez smtp i ciągle to samo. Niby wysyła a nic nie dochodzi. Tyle tylko że w tym samym formularzu zamówienia zmiany statusu zamówienia wysyła. Nie jest to jakimś wielkim problemem bo wysyłam z normalnej poczty a nie ze sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 taraq Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Ja nie znam się jakoś bardzo na tym wszystkim. Jeśli wszystko jest dobrze ustawione, poczta jest na wykupionym serwerze, to ja bym napisala do dzialu technicznego tego serwera i opisała im problem. Mi to pomogło. Aha, no oczywiscie w prescie musisz miec tego serwerowego maila wprowadzonego wszędzie ta, gdzie trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grennet Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Witam. Mam to samo z pocztą wersja presty 1.5.6.2 wszystko włączone, zaznaczone , email w domenie , wyświetlanie błędów nic nie pomaga. Co może być przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agnieszka1983 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Witam, Ja mam podobny problem, ale tylko przy zagranicznych zamówieniach ( inny język, waluta). Ja oraz kliencji nie otrzymujemy maili z potwierdzeniami zamówień. Czy ktoś może pomóc? W polskim języku działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Szablony dla innych języków są? Jakie błędy są w trybie dev? https://www.prestashop.com/forums/topic/272660-500-error-b%C5%82%C4%99dy-bia%C5%82a-strona-instrukcja-dotycz%C4%85ca-trybu-debugowania/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agnieszka1983 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Szablony dla innych języków są? Jakie błędy są w trybie dev? https://www.prestashop.com/forums/topic/272660-500-error-b%C5%82%C4%99dy-bia%C5%82a-strona-instrukcja-dotycz%C4%85ca-trybu-debugowania/ Szablony są ... customer, new_order..... W trybie dev , gdy w zamówieniu próbuje wysłać ponownie maila rzeczywiście pojawia się : Błąd - Następujący szablon mail'a został zgubiony: /home/.../mails/gb/preparation.txt ale w szablonie polskim nie mam również tego pliku i działa. Edited September 30, 2016 by Agnieszka1983 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Prestashop szuka szablonów w katalogu głównym (mails) oraz w kat. szablonu, może jednak gdzieś jest skoro działa Skoro go nie ma to go dograj i sprawdź. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agnieszka1983 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Prestashop szuka szablonów w katalogu głównym (mails) oraz w kat. szablonu, może jednak gdzieś jest skoro działa Skoro go nie ma to go dograj i sprawdź. Racja !! spojrzalam na mailalerts a nie w kat. gl, nie było szablonu dla gb . Dzięki wielkie za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Super, cieszę się Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mudol Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Stary temat ale odkopię, prestashop 1.7.6.9, mailalerts zainstalowany z katalogu modułów presty, wiadomości dochodzą z testowego formularza, dochodzą do admina o potwierdzeniu zamówienia, ale nie dochodzą do klienta, w statusie "oczekiwanie na przelew" mam zaznaczone wysyłaj email. Jaka może być przyczyna? W logach serwera nic nie ma o próbie wysyłki, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Wiadomości z modułu mailalerts w 1.7 moduł się nazywa ps_emailalerts nie są wysyłane do klienta tylko na adresy ustawione w konfiguracji modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mudol Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) Problemem był szablon maila ustawiony przy tym statusie, był "bankwire", widocznie coś było błędne w nim, zmieniłem na pusty i zaczął wysyłać. Więc ten temat rozwiązany, ale pojawił się inny, nie są wysyłane maile z formularza kontaktowego w "kontakt z nami". Jest ustawiony odbiorca jako "biuro obsługi klienta", ale niestety nic nie dochodzi, w logach też pustka. W sklepie ustawione jest SMTP edit: ok to też jest już rozwiązane, głupota ze strony prestashop, trzeba wejść w moduł formularz kontaktowy i tam włączyć wysyłanie maili. Domyślnie presta to ma wyłączone, głupie to. Edited November 30, 2020 by mudol (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dubliner
Niestesty nie dostaje potwierdzenia na email. Powinno chyba przychodzic na adres ten z panelu admina prawda ??? Nie ma w spamie rowniez.Jak rozwiazac problem ?
24 answers to this question
Recommended Posts