Matsu Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Czy korzysta ktoś z tego modułu kuriera? Jak się sprawuje? Jakieś problemy z komunikacją/odbiorem/wysyłką? Będę wdzięczny za wszelkie informacje, także jak poprawnie moduł skonfigurować (na razie chcemy wprowadzić na sklepie tylko kuriera pobraniowego). Dzięki za każde info Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 jakiego konkretnie modulu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 29, 2014 Author Share Posted October 29, 2014 Zwie się "DPD Polska Sp. z o.o. v0.8 - by DPD Polska Sp. z o.o.", chyba był domyślnie dostępny w Preście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 aha, myslalem, ze chodzi o jakis modul brokera, malo kto uzywa tego oficjalnego bo malo kto ma podpisana umowe wprost z dpd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 29, 2014 Author Share Posted October 29, 2014 A no to widzisz, nie wiedziałem, że trzeba mieć umowę podpisaną. Dzięki za info. Napisałem dzisiaj wcześniej maila do DPD, ale nie odpisali nic na razie. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 (edited) APROPO .... nie wiem czy tylko u mnie, ale: modules\dpdpoland\libraries\PDFMerger\samplepdfs\three.pdf ma konia trojanskiego wogole przedziwna sprawa - pijany bylem czy cooo? - nigdy nie instalowalem tego modulu i dostepny byl tylko na jakiejs jednej testowej instalce, ktora ostatnio mecze nie widze tez, zeby byl dolaczny do instalacji to konto testowe na linuxpl.com siedzi..... ktos cos widzi u siebie podobnego? Edited October 31, 2014 by hatak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyxell Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Moduł działa wyśmienicie, tak trzeba mieć umowę z DPD. Moduł pojawił się sam, presta wam go zaserwowała poprzez xml-az addons.prestashop.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Mam pytanie. Skąd można por ten moduł? PS Jak ktoś z Was wysyła dużo paczek kurierem napiszcie na PW. Może uda się dogadać z nimi o jakąś lepszą cenę paczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezary Jakimik Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Witam, mam umowę DPD. Ceny bezpośrednio z DPD mam takie jak przez brokera (sendit). Umowa z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Po podpisaniu umowy nie trzeba płacić z góry, tylko mam 14 dni po wystawieniu faktury za zrealizowane przesyłki. Korzystam z oficjalnej wtyczki - support ze strony DPD dla wtyczki bardzo dobry. Sama wtyczka działa ok - generuje kwity i protokoły, jest możliwość zamówienia kuriera bezpośrednio z Presty. Generuje linki do śledzenia przesyłki. Jedyny minus, to brak aktualizacji statusu przesyłki, jeżeli została już doręczona - muszę odhaczać to ręcznie. Korzystam z 1-page checkout, przedtem miałem 5 kroków - w obu przypadkach działało bardzo dobrze. Duże możliwości ustawiania cen, darmowych wysyłek, kosztów dodatkowych. Od strony front-endu możecie to zobaczyć z moim sklepie http://karmelowe.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts