Marcin-123 Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Witam, mam następujący problem, Od początku: Mam serwer a na nim dwie domeny. Na jednej z nich powiedzmy niech nazywa sie domena1.pl postawiłem prestashopa 1.6, tylko że przy instalacji podałem ścieżkę dla presty "test" czyli link do sklepu wyglądał tak: domena1.pl/test/ klonuje na serwerze prestashop 1.6 dla drugiej domeny: domena2.pl, z tym że już nie daje żadnej ścieżki dla presty. Kiedy klonuje w ten sposób presta działa, ale w sumie to tylko strona główna, nie wyświetlają się za to zdjęcia produktów, a przy przejściu do jakiejś podstrony wychodzi błąd 500. Próbowałem klonować na drugą domene ze ścieżką test, czyli domena2.pl/test/ Wtedy jest wszystko ok. Podejrzewam, że błąd leży gdzieś w bazie danych, bądź w jakimś pliku presty. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Z góry dziękuje za każdą wypowiedź w temacie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 nie rozumiem czym jest klonowanie? kopiujesz wszystkie pliki ? i je gdzieś umieszczasz? czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin-123 Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 nie rozumiem czym jest klonowanie? kopiujesz wszystkie pliki ? i je gdzieś umieszczasz? czy co? Mój serwer ma opcje klonowania takich stron, przenosi wszystkie pliki za mnie na inna domene, kopiuje baze danych i wrzuca rekordy do nowej. Robiłem tak wcześniej z różnymi wordpressami, ale tutaj mi nie pykło i podejrzewam, że tylko daltego iż dodałęm po nazwie domeny ścieżkę /test/ czyli domena1.pl/test/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin-123 Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 Problem rozwiązałem w następujący sposób - wyłączyłem w SEO&URL przyjazne linki zmiany zapisałem, następnie włączyłęm przyjazne linki i wszystko chodzi jak trzeba. MAGIA Mam nadziej, że komuś pomogę. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts