Jump to content
  • 0

Problem z CMS.

djsienka

Question

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Sprawdź czy na serwerze jest plik controllers/admin/AdminCMSController.php - może się nie dograł.

Tak jest ten plik, dla pewności wgrałem go jeszcze raz i nic to nie pomogło. Dopiszę, że sklep działa już jakiś czas i wcześniej miałem dostęp do cms. W sklepie również wyświetlają się wszystkie napisane strony w cmsie. Teraz nie mogę nic edytować w tych artykułach.

a w adresie URL co widzisz? AdminCms ? czy może coś innego

jakiś czas temu na angielskim forum widziałem jakiś darmowy moduł który modyfikował właśnie link do strony AdminCms na jakiś swój kontroller,

więc może to jest właśnie ta sprawa :-)

W adresie widzę : http://www.domena.pl/admin/index.php?controller=AdminCmsContent&token=87547547dc9792db3641d8126227b7e0

Jeżeli ten moduł by pomógł z chęcią bym skorzystał. Może pamiętasz jego nazwę ?

• 0

tzn. miałem na myśli fakt, że był jakiś moduł rozszerzający kontroler cms, który własnie taki zamęt wprowadzał

sprawdź jeszcze katalog:

overrides/controllers/front

jest tam plik wspomniany przez Krystiana?

W katalogu override/controllers/front jest tylko plik index.php.

Czy w tym katalogu powinny być jeszcze jakieś pliki ?

Co do wcześniejszej odpowiedzi nie instalowałem modułu rozszerzającego kontroler cms.

Jeszcze jakieś pomysły Panowie? Może jakieś pliki podmienić odpowiadające za ten cms? Pomóżcie proszę, tylko na Was mogę liczyć.

Edited by djsienka (see edit history)

• 0

chodziło mi o katalog /admin/ w katalogu z override, to była moja pomyłka

czy w tym katalogu coś sięznajduje?

Bezpośrednio w katalogu override nie ma katalogu admin. Jest za to /override/controllers/admin, w którym jest plik index.php oraz katalog templates, w którym też jest plik index.php

• 0

W panelu admina wejdź w zakładkę: Zaawansowane>Informacje konfiguracyjne i sprawdź czy nie brakuje w sklepie plików (na dole po lewej - brakujące pliki)...

Jest tam napisane: Wykryto zmienione/brakujące pliki:  Zaktualizowane pliki (266)

Większość dotyczy: admin/themes/default/template/controllers///

Czy to oznacza ?

• 0

Nie wiem czemu akurat te pliki masz zaktualizowane - aktualizowałeś ten sklep z wcześniejszych wersji?

Najprościej - wgraj na nowo cały folder( admin/themes/default/template/controllers/) ze świeżej instalki 1.6.0.9 i sprawdź czy jest ok (stary folder controllers nadpisz wcześniej aby na wszelki wypadek można było do niego wrócić  :D )/

• Like 1

• 0

Nie wiem czemu akurat te pliki masz zaktualizowane - aktualizowałeś ten sklep z wcześniejszych wersji?

Najprościej - wgraj na nowo cały folder( admin/themes/default/template/controllers/) ze świeżej instalki 1.6.0.9 i sprawdź czy jest ok (stary folder controllers nadpisz wcześniej aby na wszelki wypadek można było do niego wrócić  :D )/

Nie aktualizowałem sklepu z wcześniejszej wersji. Sklep stawiałem już na najnowszej wersji 1.6.0.9. Zrobiłem tak jak napisałeś. Wgrałem na nowo cały folder i kurcze nic. Bez zmian. Mało tego wgrałem dla pewności wszystkie pliki całego sklepu, zaktualizowałem wszystkie moduły i dalej nic. Co za uparty zwierz z tej presty ;) Skoro podmiana plików nic nie daje to może coś w bazie danych się namieszało?

Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?

UP

Edited by djsienka (see edit history)