djsienka Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Witam forumowiczów. Mam problem z cms. W panelu admina wchodzę w PREFERENCJE -> CMS i wyświetla komunikat: Nie znaleziono kontrolera. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Będę wdzięczny. (PrestaShop™ 1.6.0.9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Sprawdź czy na serwerze jest plik controllers/admin/AdminCMSController.php - może się nie dograł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 a w adresie URL co widzisz? AdminCms ? czy może coś innego jakiś czas temu na angielskim forum widziałem jakiś darmowy moduł który modyfikował właśnie link do strony AdminCms na jakiś swój kontroller, więc może to jest właśnie ta sprawa :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 Sprawdź czy na serwerze jest plik controllers/admin/AdminCMSController.php - może się nie dograł. Tak jest ten plik, dla pewności wgrałem go jeszcze raz i nic to nie pomogło. Dopiszę, że sklep działa już jakiś czas i wcześniej miałem dostęp do cms. W sklepie również wyświetlają się wszystkie napisane strony w cmsie. Teraz nie mogę nic edytować w tych artykułach. a w adresie URL co widzisz? AdminCms ? czy może coś innego jakiś czas temu na angielskim forum widziałem jakiś darmowy moduł który modyfikował właśnie link do strony AdminCms na jakiś swój kontroller, więc może to jest właśnie ta sprawa :-) W adresie widzę : http://www.domena.pl/admin/index.php?controller=AdminCmsContent&token=87547547dc9792db3641d8126227b7e0 Jeżeli ten moduł by pomógł z chęcią bym skorzystał. Może pamiętasz jego nazwę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 tzn. miałem na myśli fakt, że był jakiś moduł rozszerzający kontroler cms, który własnie taki zamęt wprowadzał sprawdź jeszcze katalog: overrides/controllers/front jest tam plik wspomniany przez Krystiana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 (edited) tzn. miałem na myśli fakt, że był jakiś moduł rozszerzający kontroler cms, który własnie taki zamęt wprowadzał sprawdź jeszcze katalog: overrides/controllers/front jest tam plik wspomniany przez Krystiana? W katalogu override/controllers/front jest tylko plik index.php. Czy w tym katalogu powinny być jeszcze jakieś pliki ? Co do wcześniejszej odpowiedzi nie instalowałem modułu rozszerzającego kontroler cms. Jeszcze jakieś pomysły Panowie? Może jakieś pliki podmienić odpowiadające za ten cms? Pomóżcie proszę, tylko na Was mogę liczyć. Edited October 28, 2014 by djsienka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Czyli rozumiem, że jedynym sposobem będzie przeinstalowanie sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 chodziło mi o katalog /admin/ w katalogu z override, to była moja pomyłka czy w tym katalogu coś sięznajduje? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 chodziło mi o katalog /admin/ w katalogu z override, to była moja pomyłka czy w tym katalogu coś sięznajduje? Bezpośrednio w katalogu override nie ma katalogu admin. Jest za to /override/controllers/admin, w którym jest plik index.php oraz katalog templates, w którym też jest plik index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 W panelu admina wejdź w zakładkę: Zaawansowane>Informacje konfiguracyjne i sprawdź czy nie brakuje w sklepie plików (na dole po lewej - brakujące pliki)... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 W panelu admina wejdź w zakładkę: Zaawansowane>Informacje konfiguracyjne i sprawdź czy nie brakuje w sklepie plików (na dole po lewej - brakujące pliki)... Jest tam napisane: Wykryto zmienione/brakujące pliki: Zaktualizowane pliki (266) Większość dotyczy: admin/themes/default/template/controllers/// Czy to oznacza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Nie wiem czemu akurat te pliki masz zaktualizowane - aktualizowałeś ten sklep z wcześniejszych wersji? Najprościej - wgraj na nowo cały folder( admin/themes/default/template/controllers/) ze świeżej instalki 1.6.0.9 i sprawdź czy jest ok (stary folder controllers nadpisz wcześniej aby na wszelki wypadek można było do niego wrócić )/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 (edited) Nie wiem czemu akurat te pliki masz zaktualizowane - aktualizowałeś ten sklep z wcześniejszych wersji? Najprościej - wgraj na nowo cały folder( admin/themes/default/template/controllers/) ze świeżej instalki 1.6.0.9 i sprawdź czy jest ok (stary folder controllers nadpisz wcześniej aby na wszelki wypadek można było do niego wrócić )/ Nie aktualizowałem sklepu z wcześniejszej wersji. Sklep stawiałem już na najnowszej wersji 1.6.0.9. Zrobiłem tak jak napisałeś. Wgrałem na nowo cały folder i kurcze nic. Bez zmian. Mało tego wgrałem dla pewności wszystkie pliki całego sklepu, zaktualizowałem wszystkie moduły i dalej nic. Co za uparty zwierz z tej presty Skoro podmiana plików nic nie daje to może coś w bazie danych się namieszało? Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ? UP Edited December 2, 2014 by djsienka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomfly Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Jak sobie poradziłeś ? bo mam podobny problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djsienka Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Poradziłem sobie Zmieniłem platformę sklepową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
djsienka
Witam forumowiczów.
Mam problem z cms. W panelu admina wchodzę w PREFERENCJE -> CMS i wyświetla komunikat: Nie znaleziono kontrolera.
Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Będę wdzięczny. (PrestaShop™ 1.6.0.9)
14 answers to this question
Recommended Posts