pawlus1993 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Witam, Posiadam prosty sklep internetowy, po wejściu w dany produkt na stronie internetowej wszystko wyświetla się prawidłowo: zdjęcie, cechy produktu, buttony, inne produkty w tej kategorii i opis szczegółowy (co ważne w moim problemie, wypisałem wszystko w koleności wyświetlania). Jak mogę edytować ten szablon, aby najpierw pokazywał się opis szczegółowy produktu a pod nim dopiero inne produkty w tej kategorii. Edytowałem plik product.tpl ale albo w złym pliku szukam albo w ogólnie nie mogę znaleźć kodu który za to odpowiada. Znalazłem w tym pliku div'a wyświetlającego more_infos , nie ma natomiast blockproductcategory ... Potrafi mi ktoś szybko pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 (edited) Z jakiej wersji Presty korzystasz ? Edited October 24, 2014 by IgorDev (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 1.6.0.6 Znalazłem gdzieś na forum sposób z przeniesiem odpowiedniego hooka na koniec pliku, widzę jednak dalej cały czas niezmienioną kolejność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Skorzystałem z tej porady, dokładnie jak było opisane, nadal jedna nic musisz przenieść hooka {if isset($HOOK_PRODUCT_FOOTER) && $HOOK_PRODUCT_FOOTER}{$HOOK_PRODUCT_FOOTER}{/if} na sam koniec pliku, tuż przed {if isset($packItems) && $packItems|@count > 0}<div id="blockpack"><h2>{l s='Pack content'}</h2>{include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$packItems}</div>{/if}mowa o pliku product.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 (edited) Zacznijmy od samej kwestii "produktów podobnych" Posiadasz to tego osobny moduł czy dodawałeś je w BO w w momencie dodawania produktów i dalej POWIĄZANIA >> produkty powiązane Jeśli korzystałeś z tej 2 opcji to: W wersji 1.6.0.9 Musisz w pliku product.tpl odnaleźć sekcje (ważne jest by H3 zawierał {More info} bo to ten fragment odpowiada za "Szczegółowe informacje o produkcie - to co wpisujesz w BO w " Długi opis" ) <section class="page-product-box"> <h3 class="page-product-heading">{l s='More info'}</h3>{/if} {if isset($product) && $product->description} <!-- full description --> <div class="rte">{$product->description}</div> </section> musisz tę część kodu wyciąć i wkleić go przed kodem który wygląda mniej wiecej tak: <!--Accessories -> {if isset($accessories) && $accessories} <section class="page-product-box"> <div class="block products_block accessories-block clearfix"> <div class="block_content"> A najlepiej daj link do strony to zobaczymy co i jak. Edited October 24, 2014 by IgorDev (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Jeśli wysłałbym do ciebie na maila plik product.tpl mógłbyś mi pomóc z tym problemem? Nie chcę zatrudniać informatyka do firmy po taką jedną drobnostkę (prawdę mówiąc nie mogę znaleźć tego wpisu co mówiłeś) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Znalazłem Ten Twój szablon , google zawsze pomoże .W twoim przypadku będzie to nieco inaczej niż opisywałem zerknąłem na DEMO twojego szablonu i tutaj kod inaczej wygląda. Wyślij mi pliczek na pw podam Ci maila. Pamiętaj jednak by zachować swoją oryginalną kopie w razie gdyby coś poszło nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Wysłane na maila. W razie możliwości możesz opisać na forum krótko sposób rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Słuchaj, zajrzałem do pliku, opisywałeś mi że musiałeś przenieść {if isset($HOOK_PRODUCT_FOOTER) && $HOOK_PRODUCT_FOOTER}{$HOOK_PRODUCT_FOOTER}{/if} na sam koniec tuż przed {if isset($packItems) && $packItems|@count > 0} <div id="blockpack"> <h2>{l s='Pack content'}</h2> {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$packItems} </div> {/if} Niestety tego nie zrobiłeś.Przeniosłeś, ale niestety nie ten kod Tak powinna wyglądać końcówka Twojego pliku: {if isset($HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT) && $HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{$HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{/if} {if isset($HOOK_PRODUCT_FOOTER) && $HOOK_PRODUCT_FOOTER}{$HOOK_PRODUCT_FOOTER}{/if} </div> </div> {/if} {/if} {if isset($packItems) && $packItems|@count > 0} <div id="blockpack"> <h2>{l s='Pack content'}</h2> {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$packItems} </div> {/if} a wyglądała tak: {if isset($HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT) && $HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{$HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{/if} </div> </div> {/if} {/if} {if isset($packItems) && $packItems|@count > 0} <div id="blockpack"> <h2>{l s='Pack content'}</h2> {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$packItems} </div> {/if} Gotowy plik wysłałem Ci na maila, odpisz czy podziałało. Pamiętaj jednak by oryginalny plik też zachować na wszelki wypadek(np dopisz do nazwy "_") Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Plik doszedł, załadowałem go na serwer i niestety dalej nic- jedyną widoczną zmianą jest pogrubienie nazwy produktu w tym opisie.. Jakieś dalsze pomysły? ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 tak jak myślałem, To co jest wyświetlane jako "produkty w kategorii" jest modułem który nazywa się "blockproductscategory" Sprawdź hooka w ustawieniach prestashop.Wejdź w BO >> Pozycje Odszukaj hooka "displayFooterProduct" jeśli go nie znajdziesz tzn, że moduł nie jest zaczepiony.łatwo jest dodać, na zielonym pasku u góry będziesz miał kotwicę "Przemieszczenie modułu" . Tam wybierasz moduł "blockproductscategory" DODAJ DO "displayFooterProduct" i klikasz zapisz. Wtedy powinno się poprawić. Sprawdź jeszcze czy w Zaawansowane >> Wydajność masz w ramce "kompilacja szablonu" >> Skompiluj ponownie szablony jeżeli pliki zostały zaktualizowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Dzięki wielkie, prosta rzecz a nie była włączona. Chodziło o opcję "Skompiluj ponownie szablony jeżeli pliki zostały zaktualizowane". Jestem twoim dłużnikiem, plik który wcześniej wysłałeś teraz zadziałał Pozdrawiam Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Nie ma problemu . Jeśli chodzi o Preste 1.6 daje taką możliwość, że nie trzeba non stop przełączać się między kompiluj, a nie kompiluj. Jest 3 opcja która zawsze powinna być moim zdaniem włączona ( chyba, że już nie planujemy zmian w plikach). Wtedy zmiany zawsze będą widoczne. : Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts