pbpo Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 (edited) PS wer. 1.4.6.2 Jak w temacie. Czy znacie jakiś dobry i działający moduł do masowego wysyłania maili ? Przez pewien czas zainstalowany miałem ten : http://www.prestashop.com/forums/topic/145802-free-download-emailing-newsletter-2014-update-50/ Ale od jakiegoś czasu cron nawala i mam błąd serwera newsów na dole strony. Niby wysłałem testowego maila, ale nie widzę postępów.. Na święta zeszłoroczne jeszcze działało bo wysyłałem klientom wiadomość świąteczną i wtedy bezproblemowo wysłałem ponad 2000 maili.. Znalazłem SendinBlue na http://addons.prestashop.com/pl/reklama-marketing-newsletter-prestashop-moduly/8300-sendinblue.html Niestety po zainstalowaniu wywala błędy kompatybilności mimo, że powinno być ok Ewentualnie czy sami posiadacie jakieś zewnętrzne programy do wysyłania maili, najlepiej darmowe lub płatne ale sprawdzone czy warto. Edited October 23, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 uzywam phplist i exportuje baze uzytkownikow z presty sqlem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 23, 2014 Author Share Posted October 23, 2014 I mówisz, że nadaje się i nie sprawia problemów? Szukam takiego który będzie niezawodny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nie sprawia problemu ale moje bazy to po kilkaset uzytkownikow (mam osobno polske, uk i reszte swiata) wiec nie wiem jak to bedzie przy 2000 i wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 23, 2014 Author Share Posted October 23, 2014 (edited) Zainstalowałem sobie to na serwerze, zobaczymy jak się sprawia. Dzięki za podpowiedź . W razie gdybym miał pytania mogę pisać do Ciebie ? - Edited October 23, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 yhm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 No to mam pierwsze pytanie .Zauważyłem, że po wysłaniu wiadomości w stopce na samym końcu jest to logo "poweredBY". Czy mogę je usunąć ? - nie wiem na jakiej licencji jest ten skrypt.No i pytanie, czy robiłeś może tłumaczenie ? Bo ja mam wersję 50/50. Troche po polsku troche po angielsku i sie gubić zaczynam. Niby sie zna język, ale kontekst całości może być inny.Jeśli byś posiadał to bym Cię prosił o podesłanie pliku z tłumaczeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorDev Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 (edited) Z tego co wiem phpList jest na licencji GNU GPLJak mówi jedna z 4 cech tej licencji: "wolność udoskonalania programu i publicznego rozpowszechniania własnych ulepszeń, dzięki czemu może z nich skorzystać cała społeczność (wolność 3)." Jednak musisz spełniać wszystkie 4 wolności jednocześnie.Więcej: Wikipedia Edited October 24, 2014 by IgorDev (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 korzystam z angielskiej wersji i nigdy nie potrzebowalem jakos tlumaczenia to "powered by" zmieniasz w general settings Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 A możesz powiedzieć w którym miejscu konkretnie ? bo w General settings mam adres strony, domeny, adres mailowy nazwa organizacji.. ale nie widzę gdzie mogę edytować lub usunąć ten element : Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 kurde, robilem to rok temu i juz pozapoiminalem.... sklamalem cie musisz edytowac admin/connect.php dwie linijki zaczynajac od else $v = VERSION;if (REGISTER) { $PoweredByImage = '<p class="poweredby" style="clear: both................... } else { $PoweredByImage = '<p class="poweredby" style="clear Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Dzięki wielkie tego szukałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 @hatak Mam takie pytanie dotyczące PhpList Utworzyłem campanie, ale testowałem wysyłanie maili na tej kampanii i w statystykach już widnieją kliknięcia w poszczególne linki zawarte w newsletterze.Potrzebuję wyzerować statystyki dla tej kampanii, w celu uwiarygodnienia wyników.W jaki sposób mam to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 przed wysylka w punkcie "5" jest opcja reset click statistics - musisz ja zawsze zaznaczyc dla zerowania jeszcze jest tam opcja dodawania utm do analyticsa jakby co Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Dzięki wielkie za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 import uzytkownikow z presty robiles juz? jak cos mam przuykladowa regolke sql , ale to na priva Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordofshadows Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Ja też zaczęłam używać dzięki Wam phplist i współpracuje z presty sqlem, mam podobne problemy i przyznam, że wasza rozmowa służy także i mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 18, 2014 Author Share Posted November 18, 2014 @hatak Sorka, że się nie odzywałem. Miałem za duży młyn. Zrobiłem to na zasadzie listy. Wyeksportowałem użytkowników newslettera jako listę i zaimportowałem. Jeśli jednak macie lepsze pomysły to ja bardzo chętnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts