pbpo Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 (edited) Jak w temacie, sklep nie zbiera najbardziej potrzebnych statystyk. (PS 1.6.0.9)Od momentu wrzucenia do sieci minął ponad miesiąc. Dodałem kilka produktów, testowałem zamówienia i oglądałem po kilkadziesiąt razy produkty. Niestety w panelu statystyk w polu np "NAJLEPSZE PRODUKTY"[/font][/color]. Mam to: I TO: a zamówienia były składane bo testowałem wysyłanie maili w przypadku zamówień i ich było ze 30, a tutaj nie ma ani jednego. Edited October 21, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 REF: Dalej nie wiem w czym tkwi problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Miałem podobnie - z czasem powinno być ok. Swoją drogą to powinni coś zrobić z tymi statystykami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 (edited) Czyli mówisz, że jak sklep dostanie więcej danych to zacznie działać poprawnie ? Martwi mnie to, bo strona została stworzona pod promocje nowego produktu ( osobny sklep dla jednego konkretnego produktu ) i chcąc sprawdzić w statystykach to nic nie zobaczę poza odwiedzinami -.- . Pozostaje mi tylko Google Analytics Edited October 24, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Tak - dane po prostu NAGLE zaczęły się pojawiać. Dodatkowo google analytics jest jak najbardziej odpowiednią opcją - presta liczy Ci wejście botów - więc nie ciesz się jak nagle będziesz miał 1 000 wejść Ale jeżeli miałeś już zakupy (?) to powinieneś je mieć w górnym pasku w kształcie wózka - myślę że wyjdzie na to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 No tak w koszyku u góry jak kliknę to pokazuje sie historia zamówień, aczkolwiek w momencie testowania nie pojawiała mi się informacja o nowym zamówieniu. Dopiero po wejściu w zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Ikonka powinna się zaświecić - możliwe że sklep potrzebuje trochę czasu. Mam czasami podobną sytuację jak klient mi dzwoni i mówi, że zamówił towar - lecz ze strony presty zero odpowiedzi. Przeważnie trzeba chwile poczekać i ikonka powinna się "zaświecić". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Dzięki za informacje na ten temat. Od niedawna mam do czynienia z nową wersja presty na taką skale. Btw. zauważyłem, że na Twojej stronie stopka nieco się rozjechała zarówno mobilnie jak i przy rozdzielczosci (px) 1600x1200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Btw. zauważyłem, że na Twojej stronie stopka nieco się rozjechała zarówno mobilnie jak i przy rozdzielczosci (px) 1600x1200 Potwierdzam, stopka jest rozjechana. Dodatkowo pomyśl nad zmianą koloru strzałek lewo/prawo na sliderze - w ogóle ich nie widać. Jak chcesz, to podeślę Ci w którym miejscu to zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Potwierdzam, stopka jest rozjechana. Dodatkowo pomyśl nad zmianą koloru strzałek lewo/prawo na sliderze - w ogóle ich nie widać. Jak chcesz, to podeślę Ci w którym miejscu to zmienić Trochę schodzimy z tematu, ale to da się zrobić w css . Z tego co dobrze pamiętam to plik homeslider.css w granicach 134 lini ( #homepage-slider .bx-wrapper .bx-controls-direction a) (jeśli nie dodawałeś do tego css swoich modyfikacji) Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Chm.. rzeczywiście aktualnie brak widocznych strzałek nie jest problemem - co do rozjechania to w raz z wolną chwilą naprawię to Dzięki za chęci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts