jval Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Zdravím, mám takový problém, prestashop mi očas dá do objednávky zboží s daní a občas bez??? Pokud se stane, že se do objednávky zboží vloží bez daně, tak potom i na faktuře úplně chbí rozpočet daní a zákazník má celkouvou cenu bez daně. Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat? u produktů je vše řádně nastaveno. Jak ceny, tak sazby DPH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Musíš toho očekovat daleko více, státy pro použití daně, zákaznické skupiny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 (edited) Mám povolené jen: Zóna: Europe Země: Česká republika U daní mám nastaveno, že se má brát podle Dodací adresy. Nicméně ve všech objednávkách je adresa Česká republika. Skupiny zákazníků jsou vytvořené, ale všechny mají nastaveno stejně. Edited October 21, 2014 by jval (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 DPH se zobrazuje či vypíná také dle zadaného DIČ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 OK, to už vypadá na dobrou sotpu. Obě objednávky které se mi takto zdáli divné, mají u klienta DIČ. Je tedy potom správně, že je objednávka bez DPH a nebo se to ještě někde dá nastavit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Takto je to správně, protože plátci DPH nakupují bez DPH. Jinak bys musel vypnout modul na DIČ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Super, děkuji za objasnění. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Tak ještě malý dotaz. Účetní mi řekla, že takto to být nemůže, pokud je to v rámci ČR, tak rozpis daní musí na faktuře vždy být a ten co dič zadal, tak si ji může uplatnit. Jak tedy mohu tuto funkcionalitu vypnout. Prostě aby v objednávce a ve faktuře vždy DPH byla vidět? Odinstaloval jsem modul Evropské DIČ, ale při nákupu mi lze DIČ stejně zadat. Mám konfigurovat ještě nějaký jiný modul?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Mmmm, teď nevim jestli jsem se do toho nezamotal, ty si plátce nebo nejsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Ano, prodejce je plátcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 No, tak jak koukám na svoje zákazníky, tak to generuje správně. Na faktuře pro plátce je cena bez i s. Používám českou fakturu, čili tušim chybu v generování faktur pouze přes PS a nebo máš ještě něco špatně nastaveno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jval Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Modulem faktura to nejspíš nebude, protože už i v objednávce jako takové je cena bez DPH. Na druhou stranu když tak nad tím přemýšlím, tak v modulu Česká faktura mám zaškrtnuto. "Jsem plátce DPH, proto aby PrestaShop prováděl správné výpočty, chci přepsat soubor Cart.php ve složce overrides", ale to by asi mělo být, když prodejce plátcem je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts