tenrico Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Witam Nie wiem dlaczego nie wyświetlają mi się zamówienia na wykresach w panelu administracyjnym. Na pulpicie mam wykres sprzedaży: sprzedaż, zamówienia, wartość koszyka, stopień konwersji, zysk netto - wszystkie te pozycje to zera. Jedynie w wizytach jest konkretna wartość. Oczywiście zakres dat (filtr) jest ustawiony jak należy. Wygląda tak jakby nikt nie zamawiał, a zamówienia przecież są - nawet u dołu ekranu, pod wykresami jest lista ostatnich zamówień. Podobna sytuacja jest jak wejdę do zamówień - w statystykach u góry same zera - tylko porzucone koszyki wyświetlana jest wartość. Poniżej jest normalnie wyświetlana lista zamówień (z różnymi statusami) Może to być coś związanego z tym, że importowałem częściowo bazę (lista użytkowników) ze starszej presty (1.4) do tej (1.6.0.6). Nie bardzo wiem co może być problemem. Nawet nie wiem gdzie zacząć szukać. Jakieś pomysły, sugestie? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyxell Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Te statystyki są dodawane gdy do zamówienia wygeneruje się faktura pro-forma , gdy jej nie ma to brak statystyk, przerabiałem to już , walczyłem z tym 2 tygodnie. Faktury włączasz w zakładce : Zamówienia --> faktury 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenrico Posted October 20, 2014 Author Share Posted October 20, 2014 Wygląda na to że rzeczywiście o to chodziło - super - WIELKIE DZIĘKI! Mam jeszcze jedno pytanie: w preście 1.4 miałem tak, że na ekranie zamówień była lista zamówień z danego okresu (filtr) i suma kwotowa aktualnie wyświetlanych zamówień - pod spodem. W preście 1.6 w zamówieniach mam tylko listę zamówień - nie ma sumy (wiem że jest na ekranie np. głównym ale tam z kolei nie mam listy zamówień - tylko sumę i inne statystyki). W zamówieniach mam tylko jakieś mało znaczące informacje z ostatnich 30 dni. Czy da się jakoś zrobić żebym miał sumę pod zamówieniami (z danego zakresu dat)? czy jest do tego jakiś moduł ? czy trzeba coś dopisać gdzieś w kodzie? Nie powinno to być skomplikowane, a funkcjonalność wydaje się dość oczywista - nie wiem czemu to zniknęło w preście (chyba że wcześniej robił to jakiś moduł). Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts