Martin-WulkSoft Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Cześć Czy możecie Mi pomóc, gdy w kodzie PHP będę chciał dodać pole, które będzie można tłumaczyć np : $this->l('Manufacturers') to wszystko działa poprawnie i widzę pozycje do przetłumaczenia w menu tłumaczeń modułu. Ale gdy w pliku tpl modułu użyje kodu {l s='Manufacturers' mod='mymodule'} to brakuje opcji tłumaczenia w menu tłumaczeń modułu. Zauważyłem że dzieje się tak tylko w przypadku jeżeli tekst został już wcześniej przetłumaczony dla potrzeb zaplecza sklepu. Jeżeli użył bym ciągu 'Manufactures1' pojawiła by się pozycja do tłumaczenia i było by OK. Czy ma ktoś pomysł jak to rozwiązać Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 plik.tpl jest wywoływany z funkcji hookXXXXXXX ? czy np. z osobnego pliku .php nie będącego kontrolerem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-WulkSoft Posted October 16, 2014 Author Share Posted October 16, 2014 (edited) Plik tpl jest wywoływany przez return w funkcji getContent() w głównym pliku modułu return $this->display(__FILE__, '/views/templates/admin/backoffice.tpl'); Obeszłem problem przez przekazanie nowej zmiennej do pliku tpl w głównym pliku php dodałem linijkę 'translate_manufacturers' => $this->l('Manufacturers'), następnie zmienną zastąpiłem kod {l s='Manufacturers' mod='mymodule'} na {$translate_manufacturers} i wszystko działa. Edited October 16, 2014 by Martin-WulkSoft (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts