GhostRecon Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Witam, Mam problem z modułem blok kategorii a mianowicie chciałem żeby ten blok wyświetlał się tylko gdy klient jest w jakiejś kategorii i na stronie wyszukiwania i nigdzie indziej.Tak więc w pozycjach modułu nie zaznaczałem tylko stron 'categories' i 'search' żeby się na nich ów blok wyświetlał. I wszystko jest ok tylko ,że blok kategorii wyświetla mi się w momencie zatwierdzania zamówienia przez klienta(etap po wybraniu sposobu płatności).Próbowałem nawet zaznaczyć żeby się ten blok nie wyświetlał nigdzie a i tak wtedy się wyświetlał przy zatwierdzaniu zamówienia(mimo ,że nigdzie indziej się nie wyświetlał). Jak to rozwiązać?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Dopisać w wyjątkach "module", bądź konkretny moduł płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldiPL Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 jest taki jeden moduł od vekii który pozwala na wyświetlanie bloków kategorii tylko na wskazanych stronach, szukałem gdzieś tu na forum ale nie mogę tego linka znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostRecon Posted October 15, 2014 Author Share Posted October 15, 2014 Mi wyświetla na wskazanych stronach tylko dodatkowo wywala ją przy potwierdzaniu zamówienia i w zasadzie nie wiem czemu bo jest to niezależne tak jakby od tego czy wyświetla te kolumny w kategoriach czy nic nie wyświetla Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 A próbowałeś zrobić to co pisałem wyżej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostRecon Posted October 15, 2014 Author Share Posted October 15, 2014 Zrobiłem jak mówiłeś i blok zniknął niestety teraz gdy jestem na stronie validation to znika mi logo strony ktore jest w headerze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Czyli dopisałeś w wyjątkach modułu blok kategorii "module" i znikło logo, ciężko mi w to uwierzyć, jaka presta i jaki moduł płatności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 mi też ciężko sobie to wyobrazić, że moduł kategorii wpływa na wyświetlanie się logo, raczej nie możliwe. chyba, że logo jest hardcoded w plikach .tpl modułu, ale to musiałby być jakiś niestandardowy szablon Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostRecon Posted October 16, 2014 Author Share Posted October 16, 2014 Logo jest wpisane właśnie na 'sztywno' w header bo miałem problem z jego ustawieniem(presta mi ciągle narzucała złe wymiary i ustawienie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts