wilbury Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 (edited) Hardcore kérdés. Félek, hosszú lesz, és nehezen érthető. 1.5.4-em van, de ez nem lesz lényeges, elvi kérdésekben kérek tanácsot. Megbízó szeretne az oldalára egy általános ajánlatkérés opciót (katalógus mód van, szóval nincs direkt megrendelés). Mi sem tűnt egyszerűbbnek, létezik a contact form (kapcsolat), amivel a userek küldhetnek üzenetet a shopnak/webmesternek, és van hozzá fasza kis admin felület mindenféle fancy funkcióval. Ezért ezt írtam át, bővítettem ki, és hurrá, működik. Nyilván ez érintette a ContactController.php-t, a contact-form.tpl-t, és a css-t is. A megrendelő szeretné ezt minden termékoldalra is kitenni, hogy az adott termékről lehessen ajánlatot kérni. Na már most bele tudom erőltetni a product.tpl-be, hogy töltse be a megfelelő helyre a contact-form-tpl-t. {include file="./contact-form.tpl"} De mivel nem a saját controllere hívja meg, így 1. a megfelelő változók nincsenek beállítva, illetve 2. a saját css-se érvényesül rá (hiába van hozzáadva a ProductControllerben a megfelelő css) Mit tegyek? Amit csinálok sajnos felborítja az egész Model-View-Control koncepciót, de nincs ötletem. Edited October 14, 2014 by wilbury (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted October 13, 2014 Author Share Posted October 13, 2014 Na jó, már csak a css a probléma! Help help help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 Nem tudod a css-t @import-al megvarázsolni? Vagy az erre vonatkozó részt direktbe a tpl-be tenni akár div style="css"-el? Esetleg a normál css-t felülírni: !important-al? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted October 13, 2014 Author Share Posted October 13, 2014 Kösz a választ. Az product oldal kódjában ott van a css, hiszen beraktam a ProductControllerbe: <link href="/themes/pump/css/contact-form.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" /> -Nem ismerem (még) a @import kifejezést. -div style működhet (sőt! tuti fog!), de az gány lesz csúnyán. Több helyen kell majd módosítanom a css-t, ha változik valami. -!important-ban nem bízom, hogy működni fog itt valamiért (I trust my gut ), de ha nincs más, majd kipróbálom 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Rálesnék erre: http://www.cssnewbie.com/css-import-rule/#.VD0Pgx-uNA8 Igen, a div style annyiban gáz, hogy több helyen is kell módosítani. Csak ötletelek Nekem eddig nem volt gondom a !important-al. Kiváltképp, mivel mielőtt bármit kódba teszek mindig elemzőben próbálom ki, és ha ott megy akkor gond nem lehet Gondolom Te is elemzőt (vagy firefox esetén firebugot) használsz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted October 14, 2014 Author Share Posted October 14, 2014 Importot már értem De ekvivalens az általam tett dolgokkal. Nem néztem bele jobban a css-be eddig, de most rájöttem, hogy a contact css-ben minden bejegyzés id-ra vonatkozik így: "#contact". Szóval egyszerűen beletettem a tpl-emet egy ilyen id-jú div-be, és kész (magában a tpl-ben nem szerepelt ilyen id-jú entitás, ezt az id-t alapból a body kapja meg). SZÓVAL PROBLEM SOLVED 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts