mam skonfigurowany i działający od jakiegoś czasu sklep na prescoe 1.6.0.9.
Jakieś dwie godziny temu podczas edytowania produktu (ustalałem ceny ilościowe), odświeżyłem stronę sklepu i pojawił się błąd:
"Błąd HTTP 500 (Internal Server Error): Napotkano nieoczekiwaną sytuację przy próbie zrealizowania żądania przez serwer."
I teraz zaczęły się schody. Po kolei
- serwer działa, ma transfer, miejsce itd
- Back office działą poza niektórymi działami takimi jak: STATYSTYKI, ADMINISTRACJA, ZAWAANSOWANE, PREFERENCJE - przy nich pokazuje się ten sam błąd.
- na serwerze mam cpanel,
- za to mam dostęp do zamówień, klientów i baz - błędy MYSQL wykluczyłem
Zaznaczam że nigdzie nie gdzebałem jak to się stało. Dokładnie nacisnąłem guzik żeby wyświetlał "wyprzedaż" na stronie produktu. I się nie zapisało - bo coś tam nie było przypisane do kategorii - uznałem za jakiś mały bug i odświeżyłem - błąd więcej nie wyskoczył. Jednak strona nie działa.
wszedłem na forum i od razu zobaczyłem temat vekia "500 error? Błędy? Biała Strona? - instrukcja dotycząca trybu debugowania"
Uznałem że muszę to zrobić aby przybliżyć problem - i tu kolejny się za to pojawił.
Wszedłem na server przez file menager w cpanel, wybrałem edycję pliku, zmieniłem na true - i w chwili kiedy chciałem zapisać pojawił się błąd:
"Could not write /home/safelcp9/public_html/shop/config/defines.inc.php: Disk quota exceeded"
Nie wiem czy oba błędy mają związek, jednak jestem w kropce nie wiem co robić.
Question
szaman11
12 answers to this question
Recommended Posts