Prosiłbym Was o pomoc w doborze serwera pod Prestę (multisklep) - co możecie polecić? z usług jakiej firmy skorzystać? Poniżej założenia: 1. PrestaShop multisklep - na początku <10sklepów, docelowo 100-200, więc musi być możliwość upgrade planu 2. Początkowy budżet to +/- 50zł na miesiac 3. Początkowa ruch na stronie niewielki - projekt w fazie startowej.
Zainteresowałem się ofertą VPS Mini z DA firmy mintshost w cenie 37zł/msc:
- czas wykonywania skryptów 1minuta - konfigurowalny PHP
- brak mcrypt
- maszyna: 25GB SSD, 1GB Ram, 2GHz procesor.
Rozpocznijmy dyskusję na ten temat, bo wiele osób dobiera nieodpowiedni hosting/serwer - sam nie chcę popełnić tego błędu. Słyszałem też o serwerach dedykowanych/konfigurowanych pod Prestę. Obecnie jest na hostingu Starter z minthosta - kiepsko, strona długo się ładuje, strona ma zawiechy, częste błędy internal server error.
Question
artix88
Witam serdecznie zainteresowanych forumowiczów :-)
Prosiłbym Was o pomoc w doborze serwera pod Prestę (multisklep) - co możecie polecić? z usług jakiej firmy skorzystać? Poniżej założenia:
1. PrestaShop multisklep - na początku <10sklepów, docelowo 100-200, więc musi być możliwość upgrade planu
2. Początkowy budżet to +/- 50zł na miesiac
3. Początkowa ruch na stronie niewielki - projekt w fazie startowej.
Zainteresowałem się ofertą VPS Mini z DA firmy mintshost w cenie 37zł/msc:
- czas wykonywania skryptów 1minuta
- konfigurowalny PHP
- brak mcrypt
- maszyna: 25GB SSD, 1GB Ram, 2GHz procesor.
Rozpocznijmy dyskusję na ten temat, bo wiele osób dobiera nieodpowiedni hosting/serwer - sam nie chcę popełnić tego błędu.
Słyszałem też o serwerach dedykowanych/konfigurowanych pod Prestę.
Obecnie jest na hostingu Starter z minthosta - kiepsko, strona długo się ładuje, strona ma zawiechy, częste błędy internal server error.
Z góry dziękuję za wszelkie informację/sugestie
0 answers to this question
Recommended Posts