Graffmark Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Cześć, Jeśli ktoś skorzysta z formularza kontaktowego to nie otrzymuję (np mailowej) informacji o pojawieniu się zapytania. Na stronę wchodzę raz na kilka dni i przez to odpowiadam np na 2 lub 3 dnień. Nie wiem czy źle coś skonfigurowałem, czy prestashop sam z siebie nie wysyła powiadomień o nowej wiadomości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 wszystkie pozostałe maile dochodzą? dodatkowo, jakiej metody wysłyki maili używasz? konto smtp czy mail() ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Presta wysyła dwa e-maile, jeden na adres wpisany w formularzu przez klienta wysyłającego wiadomość, drugi na adres sklepu. W drugim jako nadawca ustawiony jest adres wysyłającego wiadomość z formularza. Ciekawe czy to może być powodem? 1. From: adres[at]sklepu.zom --> To: adres[at]wpisany-w-formularzu.zom 2. From: adres[at]wpisany-w-formularzu.zom --> To: adres[at]sklepu.zom Niektóre hostingi chyba blokują wysyłanie wiadomości gdzie adres nadawcy nie jest z zarejestrowanej u nich domeny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffmark Posted October 8, 2014 Author Share Posted October 8, 2014 Niektóre hostingi chyba blokują wysyłanie wiadomości gdzie adres nadawcy nie jest z zarejestrowanej u nich domeny? To faktycznie może być powód. Home.pl (gdzie mam serwer i pocztę) we wrześniu robił aktualizację zabezpieczeń antyspamowych. Teraz zablokowane są wszystkie maile z przekierowań zewnętrznych. Dobrze, że mi o tym napisałeś. Za chwilę wyłączę to opcję w home i sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffmark Posted October 8, 2014 Author Share Posted October 8, 2014 (edited) Sprawa załatwiona. Oczywiście z własnej głupoty nie otrzymywałem maila. Mój mail był ustawiony jako sprawy webmastera, a zupełnie inny jako obsługa klienta. Przepraszam za problem. Temat do zamknięcia. Edited October 8, 2014 by Graffmark (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts