pidraf Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Wtam, Jestem początkujący w preście, stawiam jeden z pierwszysch sklepów na tym skrypcie i natknąłem sie na taki problem: Mam przedmiot niech to bedzie pamięc USB i mam atrybut: nadruk i teraz magia (dla mnie) Jak klient chce kupić mniej niż 50 szt to atrybur nadruk ma być niewidoczny. jak kupi powyże to ma być widoczny z okresloną ceną, natomiast jeśli kupi ponad 100 produktów to nadruk jest troche tańszy. Czy w ogole jest taka opcja? Czy moze ja źle kombinuje, może powinienem odejsc od atrybutów itd? Proszę o pomoc. Dużo już wygooglowałem, ale to mnie zabiło ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Myślę że dałoby się to załatwić za pomocą if-a coś w stylu if quantity<50 i specyficznych cen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pidraf Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 w sensie myślisz o if-ie w szablonie i np 2 atrybutach nadruk? jednym tanszym 2 drozszym? tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Tak możesz takiego ifa zastosować w szablonie z tym że musisz się odnieść do konkretnego produktu w innym przypadku zostanie to zastosowane ogólnie dla wszystkich. W specyficzne ceny można ustawić że np. powyżej X sztuk cena jest inna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pidraf Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 oki rozumiem. no tyko ze to ma być właśnie cena nadruku inna, nie produktu no i co jak mi ktos zmieni ilosc w koszyku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Wszystko załatwisz tak jak pisałem dodajesz produkt cena za sztuke to np. 20 zł, następnie atrybut nadruk od 50 sztuk cena za sztukę produktu z nadrukiem 25 zł i kolejny atrybut nadruk powyżej 100 sztuk cena produktu z nadrukiem 23 zł. W atrybutach możesz ustalić minimalną ilość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pidraf Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 nie widze opcji ilości w atrybutach albo źle patrze Nie ma tego ani w atrybutach, anie w kombinacjach produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 W edycji kombinacji atrybutu na karcie produktu jest rubryka minimalna ilość, więc dodajesz 3 atrybuty, domyślny bez nadruku i dwa z nadrukiem w takim wypadku odpada opcja zabawy z if-em w plikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pidraf Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 a widzisz...w ręcznej, pojedynczej. bo w generatorze ni ma ;/ dlatego sie nabrałem. dzieki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Tak nie przyszło mi do głowy żeby to napisać od razu, myślałem że tak jak ja przeglądasz na karcie produktu i od razu załapiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pidraf Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 n razy sprawdzałem i ani razu do głowy mi nie przyszło zeby zajze w pojedyncza kombinację za kazdym razem ... generator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts