gzuk86 Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 (edited) Czy można w jakiś sposób zdefiniować dostępne sposoby dostawy dla konkretnej kategorii produktów. Wiem, że można to zrobić dla wybranego produktu, jednak ze względu na dużą ilość produktów to rozwiązanie nie wchodzi w grę. Z góry dziękuje za pomoc. PrestaShop 1.5.6.2 Edited October 7, 2014 by gzuk86 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pelzak Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Czy można w jakiś sposób zdefiniować dostępne sposoby dostawy dla konkretnej kategorii produktów. Wiem, że można to zrobić dla wybranego produktu, jednak ze względu na dużą ilość produktów to rozwiązanie nie wchodzi w grę. Z góry dziękuje za pomoc. PrestaShop 1.5.6.2 Przy uzupełnianiu produktu masz do wyboru DOSTAWA i tam wybierasz z listy > dodajesz. czego nie dodasz tego nie będzie przy dostawie w końcowym etapie zamówienia. Jak się mylę niech ktoś mnie poprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gzuk86 Posted October 10, 2014 Author Share Posted October 10, 2014 Tak. Zgadza się. Tyle, że mam już ponad 1000 produktów dodanych. Teraz dodałem nową formę dostawy, która ma być dostępna tylko dla produktów z dwóch kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pelzak Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Tak. Zgadza się. Tyle, że mam już ponad 1000 produktów dodanych. Teraz dodałem nową formę dostawy, która ma być dostępna tylko dla produktów z dwóch kategorii. no to lipa, wlasnie i ja to widze teraz, trzeba edytować albo robic coś tymi atrybutami ? jeszcze do tego nie doszedłem a przede mną 9000 produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Matsu Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Najszybciej prawdopodobnie zrobić to przez bazę danych. Najpierw w tabeli "ps_carrier" znaleźć sposób dostawy, który dodałeś i zapisać jego "id_reference" (ważne - nie może to być "id_carrier"), potem z Backoffice -> Produkty przesortować sobie po kategorii do której chcesz dodać sposób dostawy i spisać ID produktów, następnie w bazie w tabeli "ps_product_carrier" dodać wpisy o ID wybranych produktów, "id_carrier_reference" to "id_reference" nowego sposobu dostawy, i "id_shop" o wartości "1" (nie wiem, jak będzie w przypadku multistore, prawdopodobnie będą się różnić - u mnie wszystkie mają "1"). Sprawdzone, działa, natomiast sprawdzone "ręcznie" - za pomocą formułek w PHP MyAdmin. Mogę podać, ale na własną odpowiedzialność Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
gzuk86
Czy można w jakiś sposób zdefiniować dostępne sposoby dostawy dla konkretnej kategorii produktów. Wiem, że można to zrobić dla wybranego produktu, jednak ze względu na dużą ilość produktów to rozwiązanie nie wchodzi w grę. Z góry dziękuje za pomoc.
PrestaShop 1.5.6.2
Edited by gzuk86 (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts