loti Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Ben Böyle Küçün Bir Açıklama Bulmakta Çok zorlandım Ve Aynı Zorluğu Aylaşmak İstiyorumÖncelikle Appserv v.2.5.9. u indiriyoruz (En Yeni Sürümleri Hata Vermekte).Özellikleri:apache web server version 2.2.4php script language version 5.2.3msql database version 5.0.45phpmyadmin database manager version 2.10.2Kurulum : indirdiğiniz Setup a çift tıklayıp yönergeleri izleyiniz.Kurulumda Verdiğiniz şifreleri Onutmayınız./Anlatım1 )Db Oluşturma: Öncelikle Mağzamız için db oluşturuyoruz http://localhost/phpmyadmin adresine gidiyoruz Kulanıcı Adı Root (Genelde) Şifre Kurulumda Belirlediğimiz Şifre ile Giriş Yapıyoruz Yeni Veritabanı Oluştur Bölümüne db mize vericeğimiz isimi giriyoruz. oluşturdiyoruz ve veritabanımızsorunsuz birşekilde oluşuyor2 )Dosyaları Aktarma: Prestashop un Dosyalarını (programı c:/ ye kurduysanız) c:/appserv/www dizinine klasör açıp atıyoruz.3 )Sanal Mazğzamızı Kurma: http://localhost/dizin (dosyaları atığımız klasör) Kuruluma Başlıyoruz İlk Adımda Kurulum dili seçiyoruz daha sonra ileri diyoruz chmod ayarlarının gerekmediğini görüceksiniz ileri diyoruz ve db ayarları kısmına geliyoruz:db mize verdiğimiz adı giriyoruz kulanıcı adı root şifre kurulumda belirlediğimiz şifreyi giriyoruz İleri diyerek devam ediyoruz mağza ismi, şifre ve iletişim bilgilerini girdikten sonra ileri tuşunu tıklıyoruz.Mağzamız sayfadaki liklerden istersenizde http://localhost/dizin den mağzamıza griş yapıyoruzAdmin paneline girebilmek için Bildiğiniz Gibi İnistall Klasörünü Siliyoruz Ve Admin Klasörünün Adını Değiştiriyoruz Admin Girişimiz Aktif olur ve Kulanıma Hazır.Kaynak Belirtilerek Alıntı Yapılması Serbestir (Yazı Tamamen Şahsıma Aittir. Bi Yanlışımız Olduysa Affola )Emeğe saygıSoru ve Sorunlarınızı Burdan Yönelte Bilrisiniz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuSaB^^ Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 localde verıtabanını oluştururken şifre kullanıcı adı verılmıyor prestashop ıse onu ıstıyor ve kurulumu yapmıyor localde veritabanına kullanıcı şifreyı nasıl verecez Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 çok sağol admine giremiyordum isim degisecekmiş iyki yazmışsın amabence resimli anlatım olsa biz yeniler için bikac sey için modul felan ekleme için çok iyi olacak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
japonisi Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 PHP settings (modify via your PHP admin software): PHP 5.0 or later is installed Allowed to upload files Allowed to create new files and folders GD Library is installed MySQL support is on GD library hatası alıyorum local e kurarken... appserv-win32-2.5.9 kurdum. nasıl çözeriz bunu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadir42 Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 localde verıtabanını oluştururken şifre kullanıcı adı verılmıyor prestashop ıse onu ıstıyor ve kurulumu yapmıyor localde veritabanına kullanıcı şifreyı nasıl verecez kardeş şifre istediği yeri boş bırak kullanıcı adınada root yaz kabul eder ama illaki kullanıcı adı parola oluşturmak istiyorsan bilgin olsun soyleyim phpmyadmin ana sayfasından yetkilere giriyorsun yeni kullanici ekle diyosun formu doldurup oluşturduğunda aretık o kullanıcı adındanda işlem yapabilirsin tabi yetki vermeyi unutma;) gene yapamassan pm at Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadir42 Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 çok sağol admine giremiyordum isim degisecekmiş iyki yazmışsın amabence resimli anlatım olsa biz yeniler için bikac sey için modul felan ekleme için çok iyi olacak. yakinda türkçe sistem kurulumunu ayarlıcam o zaman onuda atarım Link to comment Share on other sites More sharing options...
feraset045 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 selamün aleyküm arkadaşlar ben hiç kurulum yapamadım bu hatayı alıyorum Fatal error: Undefined class name 'tools' in c:\appserv\www\presta_shop_tr\pr122\config\config.inc.php on line 29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
looserjack Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 veri tabanı testi olumlu diyor ( Database is connected ) ama ilerle dediğimde ; ( A Prestashop database already exists, please drop it or change the prefix. ) diyor. yani zaten veri tabanı yüklü vs vs.. daha önce kurmuştum unutmuşum , atladığım yer neresi ? localde kuruyorum bunu.veritabanı oluşturdum sadece şifre filan vermiyoruz zaten. neden zaten vb var diyor bu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts