basar67 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Merhaba,Anasayfa editörü modülüne flash formatına görsel atabilmeniz için, modülü düzenledim. Modülü kurduktan sonra, klasör içindeki editorialflash.swf dosyasını kendi swf dosyanız ile değişterebilirsiniz. Benim eklediğim flash 435x120 boyutunda. Kendi flashınızın boyutunu editorialflash.html dosyasından düzenleyebilirsiniz.Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferganas Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Teşekkürler Güzel Paylaşım.Fakt bi sorun olacak bunu editorial klasörü yerine editorialflas diye atsak olurmu / Yani diger editorial kulanmak istiyorum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 Evet haklısın,modülü clonelayıp dosyayı biraz sonra güncellerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferganas Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Evet haklısın,modülü clonelayıp dosyayı bıraz sonra güncellerim. Tamam Tşk ler .. Bekliyoruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 Dosya güncellendi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferganas Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Tşk ler ..Buarda eklediginiz doyanın içinde editorial.html yok ornek.html Var onun adını editorial.html olarak degiştirdim ama laf görünmedi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Şimdi tamamdır, sanırım daha sorun olmaması gerekir. Dosya güncellendi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
##### Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Teşekürler :coolsmirk: tam bunu arıyordum Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferganas Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Teşekkürler yanlız buseferde admin panelinden aktif yapıldıgında sol plokdaki yazıları ortalıyor..SS : modülün aktif hali : http://img88.imageshack.us/img88/7623/s1ps5.jpgSS : modülün aktif olmayan hali : http://img88.imageshack.us/img88/3998/s2tu2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Su modül klonlama işi nasıl oluyor arkadaşlar. anlatabilirmisiniz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Birde birsey soracagımYaptıgın bu modulde kullandıgın bu tekniği {php}include ("modules/editorialflash/editorialflash.html"); {/php} benim su mesajımdan mı aldın. : http://www.prestashop.com/forums/viewthread/3536/eğer aldıysan insan bir teşekkür eder. Yok almadıysan 2 gün arayla aynı tekniği bulmuş olmamız cok enteresan Link to comment Share on other sites More sharing options...
prip Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Birde birsey soracagımYaptıgın bu modulde kullandıgın bu tekniği {php}include ("modules/editorialflash/editorialflash.html"); {/php} benim su mesajımdan mı aldın. : http://www.prestashop.com/forums/viewthread/3536/eğer aldıysan insan bir teşekkür eder. Yok almadıysan 2 gün arayla aynı tekniği bulmuş olmamız cok enteresan bu fonksiyon "smarty" nin kendine has bir fonksiyonudur, prestashopta smarty ile yazılmıştır yani smarty ile uğraşan herkes bu fonksyionu bilir burada keşfedilecek bir şey yok ama siz daha fazla şeyi keşfetmek isterseniz http://smarty.php.net adresine gidebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Arkadasım bende oradan ogrendim zaten. Yanlız su varki 1 aydır Prestashop ile uğrasıyorum. Sitem bitmek üzere. ilk aklıma gelen oraya flash animasyon koymaktı. Siteyi arastırdım 4 - 5 tane mesaj çıktı bununla ilgili. Hic biri calısmadı. Yanlız bir arkadasımızın yaptığı crausel konabilen bir modul vardı, o da calısmas dı. Bende oturdum smarty i arastırdım bu kodu gördüm ve uygulasım çalıştı Ayın 17 sinde yayınladım burada. Benim anlayamadığım şu, sen moderator olduğuna göre uzun zamandır Presta ile ilgileniyorsun herhalde. Herkesin deli gibi aradığı şeyi neden daha önce anlatmadın da. Benim ayın 17 sinde buraya (ilk olarak) ( tüm forumda kimse bu teknikten bahsetmemiş bile) yazdığım tekniğin aynısının kullanıldığı modulu upload ettin onu merak ettim sadece. Yani mesela ayın onunda bu teknikten haberin vardı da, modulu mu hazırlıyordun? eğer oyleyse cok ozur dilerim.Bu arada modul guzel çalışıyor eline sağlık Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 "prip" bu arada sen "basar67"nin avukatımısın. Benim sitemim ona idi. Cevabı verirken "basar67" ye veriyorum zannettim. Kusura bakmasın. Onunda ilk mesajım hakkında cevabını bekliyorum burada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prip Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 hayır elbette, ama ben basar67 için değil senin için yazdım daha fazla yere yazıp doğruyu öğrenince kendini mağdur etmemen ve bilmen amacıyla. üstelik basar67 nin yaptığı şeyde senin yaptığın şey de doğru değil, mesela ben prestashopu kullanırken bu fonksiyonu pasif hale getirerek kullanıyorum, çünkü bu fonksyionun kullanılabilmesi doğrudan olmasa da bir güvenlik riski oluşturuyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Arkadasım senin nasıl veya neden kullandığın veya kullanmadığının önemi yok. Isteyen arkadas kullanır. Mesela bu teknigi ilk sen kullanıp burada yayınlasan senden 4 gun sonra baskası kullanıp birseyler yapsa sonra seni sallamasa, sen sitem etmezmisin? Prestashop benim değil smarty benim değil tabii ki ben yaptım diye övünmüyorum ki? Ama düşünsene koca sitede, fransızlar dahil, kimse böylede bir teknik var dememiş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prip Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 inanki bu tip birşey umrumda olmaz dönüpte yazmam ha belki çok inanırsam içimden bi eşek herif derim en çok bir pm atarım ama ancak o kadar. kimsenin bu tekniği kullanmamasının sebebi güvenlik ile ilgili riskleri bildikleri için de olabilir mi acaba? zaten senin buraya yazmandaki amaç ta geliştirmek ve paylaşmak değil midir? öyleyse neden kızıyorsun, senin ilk yapman gereken şey basar67 ye pm atman ve kimseye duyurmadan aranda halletmen, eğer gerçek senin dediğin gibi ise zaten kendiside yazardı değil mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 neyse arkadasım bosver. Sonucta amac paylasım nasıl oldugunun bir önemi yok dimi. son cevabımı PM attım sana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Birde birsey soracagımYaptıgın bu modulde kullandıgın bu tekniği {php}include ("modules/editorialflash/editorialflash.html"); {/php} benim su mesajımdan mı aldın. : http://www.prestashop.com/forums/viewthread/3536/eğer aldıysan insan bir teşekkür eder. Yok almadıysan 2 gün arayla aynı tekniği bulmuş olmamız cok enteresan Merhaba,inanın sizin postunuzdan bir haberim yoktu. Evet ilginç, .tpl dosyasında kullanılan kodlar aynı. Ben bu bilgilere farklı bir siteden ulaşmıştım. Bir iki saat uğraşmıştım, flash olayını cözmeye. Sonuncta çareyi smarty hakkında başka forumlarda araştırma yaparak buldum. İnanin emeğe saygısızlık yapacak olan en son insan ben olurum, bu konuda aşırı derece çiddiyim. Hem editorial modülü size ait değil wilstona ait. Sonunçta ben veya sen sadece bu modülde bir geliştirme yaptık. Senin postaki anlatıma göre flash ile html dosyası ana dizinde ben ise bunu modül içine attım. Demek istediğim senin yaptığın birşeye sahip çıkmaya çalışsam, aynısını kopyalayıp sunardım.Ben burda herhan gibi ödül veya kazanç peşinde değilim, lütfen işin aslını anlamadan bu tür eleştirilerde bulunmayalım.SelamlarKerim Başar Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepragon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Arkadasım sana herhangi bir suclama yapmak istemedim. Sen modul olusturabildiğin için module koymussun dolayısıyla klasore koyabilmiş sin. Ben modul yapmayı bilmediğim için anlattığım şekilde yaptım. İşin ilginç yani " " tagı bile aynı. Zannedersem o tagı kullanmadan da oluyor. Bu kadar yakın olması beni cok şaşırttı sadece. Sonuçta artık Presta da flash kullanma sorunu biraz aşılmış oldu. Amaç Paylaşım sadeceZahmet olmazsa modül klonlamayı anlatırsan burada süper olur. Tek ihtiyacım o kaldı. 2 adet advertisement modülü kullanmak istiyorum. İsmini, dosya isimlerini, dosyalardaki tüm değişmesi gereken değerleri değiştirdim ama genede olmadı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Merhaba,bencede bu konu üzerinde fazla durmayalım. Sonunçta bu forumun amacı paylaşım!Modül clonelamaya gelince:Aslında bunun zor bir tarafı yok, sadece yapmanız gereken .php ve .tpl dosyası içinde modül adında geçen tüm adlandırmaları yeni clonelamak istediğiniz modülün adına değiştirmek. Bahıs ettiğin adversting modülü clonelayıp eke ekledim, dosyayı incelersen pekde zor birşey olmadığını fark edeceksin.Kolay gelsin... blockadvertising2.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
neckor Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 tebrik ederim iyi işler çıkarıyorsuneline sağlık Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asabi Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 arkadaşlar nasıl gföstericez bu eklenti ile flashı detaylı anlatırmısınız . . dosyaları editorial klasorune attım şimdi ne yapmamız gerek flash göstermek için ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted September 20, 2008 Author Share Posted September 20, 2008 Merhaba,lütfen konu açmadan önce arama yapınız!!!Burdan devam edin...Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neXsis Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 bende attım dosyaları şimdi ne yapacayik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yusuf CATALKAYA Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Yahu ben bunu yaptım ana sayfada en sütde bi boşluk var sadece flash'ı görmüyo... ne yapmam gerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts