feronek Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Witam Szukałam i szukałam i.. nie znalazłam w pełni satysfakcjonującej podpowiedzi na temat jak dodać pole "confirm password" do formularza rejestracji Klienta. Znalazłam metodę przez dodanie javascriptu w pliku authentication.tpl jednak chciałabym, żeby komunikaty o ewentualnych błędach pojawiały się tak, jak w pozostałych przypadkach czyli nie jako wyskakujące alerty a w ramce nad formularzem, no i fajnie byłoby gdyby to pole walidowało się tak jak pozostałe - przy poprawnym wyniku, żeby pojawiał się zielony ptaszek na seledynowym tle. Ktoś ma pomysł jak to zrobić? Wiem, że pewnie trzeba coś dopisać w authController.php może jeszcze gdzieś, ale nie wiem co i gdzie. Ktoś pomoże, pliiisss :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 http://www.prestashop.com/forums/topic/24636-solved-password-confirm/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted October 3, 2014 Author Share Posted October 3, 2014 Trafiłam na to, ale ja nie chcę wstawiać skryptu, który mi wywala popupa z alertem, chcę, żeby błąd był komunikowany tak samo jak pozostałe błędy, w ramce nad formularzem rejestracji. Próbowałam wstawiać w plikach authentication.tpl i authController.php odpowiednie kody, ale w Prestashop 1.6.0.9 to nie działa. Dlatego pytam, czy ktoś coś wie na temat zrobienia tego dla Prestashop 1.6.0.9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts