Jump to content

presta 1.5 kroki zamówienia

sliw

Recommended Posts

Witam na sklepie z ok 3 mln wyświetleń analizuję opcje związaną z realizacją sprzedaży i składania zamówienia. 
Doszedłem do wniosku ze podczas składania zamówienia mamy przez pierwsze kroki - guzik dalej...
np wybór adresu, czy wysyłki natomiast juz przy wyborze płatności trzeba wdusić konkretną a nie tak jak w wysyłce polem radio input. 

mam wrazenie ze sporo osob zatrzymuje mi sie przy tym kroku. 
Może jest jakaś mozlwosc aby zmienić ten tryb z klikania na pole radio ? 

dzieki z gory 

racja, najważniejsza kwestia została pominięta ;)

proszę powiedz jaka to wersja prestashop to przygotuję jakieś rozwiązanie

aczkolwiek obawiam się, że metoda z "najlepiej button dalej albo zapłac na dole " może być nieco kłopotliwa, bo każdy z modułów płatjości w nieco inny sposób przekierowuje na strony płatności / potwierdzenia zamówienia.

np. jest dość spora różnica między paypalem a np. zwykłym przelewem.

obawiam się również, że będzie trzeba edytować każdy z modułów płatności

• 3 weeks later...

poradziełem sobie czasowoo, zmieniając opcje wyglądu guzików w modułach, przesunąłem je do prawa i upodobniłem do powiekszonego guzika Dalej. ( z tym ze opis buttona to zapłać wybraną formą. ) 

ale dziekuje za pomoc ;) 

• 2 weeks later...

Polecam do tego darmowy moduł EU Legal:

http://addons.prestashop.com/pl/back-office-tools/17810-eu-legal-legal-security-for-germany-and-eu.html

Podmienia on przyciski z metodami płatności na radiobuttony,

Niestety (tak jak pisał vekia), w tym celu modyfikuje on moduły płatności - więc jeśli posiadasz w swoim sklepie niestandardowy moduł płatności, to będzie trzeba go zmodyfikować.

Oprócz wyżej wymienionego radiobuttonu moduł EU Legal dostosowuje także częściowo sklep do nowych przepisów, które wejdą w życie pod koniec roku (m.in podsumowanie zamówienia w ostatnim kroku)

• 1 month later...

Polecam do tego darmowy moduł EU Legal:

http://addons.prestashop.com/pl/back-office-tools/17810-eu-legal-legal-security-for-germany-and-eu.html

Podmienia on przyciski z metodami płatności na radiobuttony,

Niestety (tak jak pisał vekia), w tym celu modyfikuje on moduły płatności - więc jeśli posiadasz w swoim sklepie niestandardowy moduł płatności, to będzie trzeba go zmodyfikować.

Oprócz wyżej wymienionego radiobuttonu moduł EU Legal dostosowuje także częściowo sklep do nowych przepisów, które wejdą w życie pod koniec roku (m.in podsumowanie zamówienia w ostatnim kroku)

proszę o pomoc  w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć

racja, najważniejsza kwestia została pominięta ;)

proszę powiedz jaka to wersja prestashop to przygotuję jakieś rozwiązanie

aczkolwiek obawiam się, że metoda z "najlepiej button dalej albo zapłac na dole " może być nieco kłopotliwa, bo każdy z modułów płatjości w nieco inny sposób przekierowuje na strony płatności / potwierdzenia zamówienia.

np. jest dość spora różnica między paypalem a np. zwykłym przelewem.

obawiam się również, że będzie trzeba edytować każdy z modułów płatności

proszę o pomoc  w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć

• 3 weeks later...

Możesz podmienić ten tekst w tłumaczeniu:

Administracja -> Lokalizacja -> Tłumaczenia -> Tłumaczenia zainstalowanych modułów

Wybierasz używany szablon i język i klikasz przycisk Modyfikuj, później Zwiń wszystkie pola i Rozwiń wszystkie pola

Teraz CTRL+F i podmieniasz wszystkie wystąpienia ;)

PS. Moduł EU Legal niestety nie chce działać z ship2pay - może ktoś pomóc w tym temacie?