sliw Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Witam na sklepie z ok 3 mln wyświetleń analizuję opcje związaną z realizacją sprzedaży i składania zamówienia. Doszedłem do wniosku ze podczas składania zamówienia mamy przez pierwsze kroki - guzik dalej...np wybór adresu, czy wysyłki natomiast juz przy wyborze płatności trzeba wdusić konkretną a nie tak jak w wysyłce polem radio input. mam wrazenie ze sporo osob zatrzymuje mi sie przy tym kroku. Może jest jakaś mozlwosc aby zmienić ten tryb z klikania na pole radio ? dzieki z gory Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 możesz podać adres do sklepu? mi to wygląda na jakiś niestandardowy szablon więc trudno powiedzieć coś wiecej bez możliwości wglądu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 (edited) no wlasnie szablon jest zmieniany ale w oparciu o domyslny presty natomiast w domyslnym wyglada to tak samo W drugim screenie jest ode mnie ze sklepu - zmienione ale idea ta sama Edited September 29, 2014 by sliw (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 3 mln ? w ciągu jakiego czasu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 zatem chodzi o to, aby przy metodzie płatności pojawił się taki radio button: ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Dokładnie albo i najlepiej button dalej albo zapłac na dole ( wybraną opcją ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 selljus.pl 3 mln wyświetleń w 30 dni ( 500 tys użytkownikow ) wg GA Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 selljus.pl 3 mln wyświetleń w 30 dni ( 500 tys użytkownikow ) wg GA a co to za strona jesli mozna wiedziec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 oj tam :_ zwykły sklep netowy na priv napisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 spoko, wystarczy wklepać nazwę produktu (ze screena) w google i sklep wyskoczy jako pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 no tak tak ale Panowie - nie oto chodzi POmozecie troche z tym radiobuttonem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 racja, najważniejsza kwestia została pominięta proszę powiedz jaka to wersja prestashop to przygotuję jakieś rozwiązanie aczkolwiek obawiam się, że metoda z "najlepiej button dalej albo zapłac na dole " może być nieco kłopotliwa, bo każdy z modułów płatjości w nieco inny sposób przekierowuje na strony płatności / potwierdzenia zamówienia. np. jest dość spora różnica między paypalem a np. zwykłym przelewem. obawiam się również, że będzie trzeba edytować każdy z modułów płatności Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted October 19, 2014 Author Share Posted October 19, 2014 poradziełem sobie czasowoo, zmieniając opcje wyglądu guzików w modułach, przesunąłem je do prawa i upodobniłem do powiekszonego guzika Dalej. ( z tym ze opis buttona to zapłać wybraną formą. ) ale dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysybogu Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Polecam do tego darmowy moduł EU Legal: http://addons.prestashop.com/pl/back-office-tools/17810-eu-legal-legal-security-for-germany-and-eu.html Podmienia on przyciski z metodami płatności na radiobuttony, Niestety (tak jak pisał vekia), w tym celu modyfikuje on moduły płatności - więc jeśli posiadasz w swoim sklepie niestandardowy moduł płatności, to będzie trzeba go zmodyfikować. Oprócz wyżej wymienionego radiobuttonu moduł EU Legal dostosowuje także częściowo sklep do nowych przepisów, które wejdą w życie pod koniec roku (m.in podsumowanie zamówienia w ostatnim kroku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwhelectric Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Polecam do tego darmowy moduł EU Legal: http://addons.prestashop.com/pl/back-office-tools/17810-eu-legal-legal-security-for-germany-and-eu.html Podmienia on przyciski z metodami płatności na radiobuttony, Niestety (tak jak pisał vekia), w tym celu modyfikuje on moduły płatności - więc jeśli posiadasz w swoim sklepie niestandardowy moduł płatności, to będzie trzeba go zmodyfikować. Oprócz wyżej wymienionego radiobuttonu moduł EU Legal dostosowuje także częściowo sklep do nowych przepisów, które wejdą w życie pod koniec roku (m.in podsumowanie zamówienia w ostatnim kroku) proszę o pomoc w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć racja, najważniejsza kwestia została pominięta proszę powiedz jaka to wersja prestashop to przygotuję jakieś rozwiązanie aczkolwiek obawiam się, że metoda z "najlepiej button dalej albo zapłac na dole " może być nieco kłopotliwa, bo każdy z modułów płatjości w nieco inny sposób przekierowuje na strony płatności / potwierdzenia zamówienia. np. jest dość spora różnica między paypalem a np. zwykłym przelewem. obawiam się również, że będzie trzeba edytować każdy z modułów płatności proszę o pomoc w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysybogu Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 proszę o pomoc w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć proszę o pomoc w trzecim kroku realizacji zamówienia mam przy płatności przelewem taki tekst: ZAPŁAĆ PRZELEWEM (ZAMÓWIENIE MOŻE POTRWAĆ DŁUŻEJ) gdzie zaszyte jest to co jest w nawiasie i jak to usunąć Możesz podmienić ten tekst w tłumaczeniu: Administracja -> Lokalizacja -> Tłumaczenia -> Tłumaczenia zainstalowanych modułów Wybierasz używany szablon i język i klikasz przycisk Modyfikuj, później Zwiń wszystkie pola i Rozwiń wszystkie pola Teraz CTRL+F i podmieniasz wszystkie wystąpienia PS. Moduł EU Legal niestety nie chce działać z ship2pay - może ktoś pomóc w tym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts