Jump to content
  • 0

Nowa grupa klientów - niepoprawne wyświetlanie strony po zalogowaniu się

digites

Question

Witam. Stworzyłem nową grupę w swoim sklepie (1.6.0.9), docelowo dla odbiorców hurtowych (dla nich miałyby się pojawić dwie nowe kategorie, a w nich lista produktów). Po utworzeniu testowego konta i zalogowaniu się, nie wyświetla mi się moduł "Górne menu poziome". Gdzie znajdę pliki odpowiedzialne za szablon dla danej grupy klientów?

18 answers to this question

Recommended Posts

• 0

nie wyswietla sie menu?, czy moze jednak nie wyswietlaja sie kategorie? bo ich nie przydzieliles do tej grupy klientow....

Ani menu, ani kategorie. Można powiedzieć, że w szablonie, z którego korzystam kategorie są zintegrowane z górną belką menu (Multi Store z Themeforest). Powinny się wyświetlać dwie kategorie, przypisane do tej grupy. @Endriu107, sprawdzałem to, wszystkie moduły są ustawione tak, jak w innych grupach.

• 0

Witam

Odkopuje temat ponieważ w moim sklepie pojawił się identyczny problem. Po utworzeniu nowej grupy i przypisaniu do niej klienta zniknęły prawie wszystkie zakładki z górnego menu oprócz „O SKLEPIE”. Nasz asortyment i cała reszta zniknęły jak naprawić ten błąd?

Wszystkie moduły w tej grupie są włączone.

to chyba problem w tabeli ps_module_group  pewnie modul menu jest przydzielony tylko do jednej grupy

Jeżeli to problem w ps_module_group to jak go naprawić?

• 0

Faktycznie nowa grupa była dodana tylko do głównej kategorii. Po ręcznym dodaniu w pozostałych wszystko wróciło do normy. Choć pojawił się inny problem.

Do nowej grupy przydzieliłem rabat 10% na daną kategorie i w obrębie tej kategorii do niektórych produktów rabat został dodany a do innych produktów nie. Z mojej obserwacji wynika że rabat dotyczy produktów które zostały dodane około miesiąca temu starsze nie maja rabatu. Wszystkie produkty zostały dodane przed utworzeniem nowej grupy.

Jak to naprawić aby wszystkie produkty w tej kategorii miały rabat?

Edited by mbrylski (see edit history)

• 0

Nikt niema żadnego pomysłu jak to naprawić?

Do nowej grupy przydzieliłem rabat 10% na daną kategorie i w obrębie tej kategorii do niektórych produktów rabat został dodany a do innych produktów nie. Z mojej obserwacji wynika że rabat dotyczy produktów które zostały dodane około miesiąca temu starsze nie maja rabatu. Wszystkie produkty zostały dodane przed utworzeniem nowej grupy.

Jak to naprawić aby wszystkie produkty w tej kategorii miały rabat?

• 0

Różnie je data dodania do sklepu nie widzę innych różnic, wspólne cechy to takie że znajdują się w tej samej kategorii. Większość z nich powstała poprzez skopiowanie poprzednich więc są praktycznie takie same. Presta 1.6.0.14. Zaktualizowałem wszystkie moduły i nadal to samo.

• 0

Czy istnieje jakiś sposób aby sklep potraktował wszystkie produkty jako nowe? Wtedy problem by się rozwiązał.

A jednak różnica nie tkwi w dacie, problem dotyczy produktów które są w dwóch kategoriach np. home i innej. Przyznanie rabatu tylko w innej nie skutkuje przyznaniem rabatu. Przyznanie rabatu w home skutkuje przyznaniem rabatu wszędzie, ponieważ wszystkie produkty należą do tej kategorii

Edited by mbrylski (see edit history)