san_merah Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Chciałbym posłuchać opinni ludzie, którzy mają hosting u jakiegoś dostawcy w UK. Co polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 a jak duży jest sklep? dla małych sklepów, szczerze polecam http://www.mzone.uk/ amazona tam nie postawisz, ale sklep z kilkoma tysiącami wejść dziennie owszem http://www.webhostingtalk.pl/katalog/firma/14-mzone-net-eu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
san_merah Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 (edited) Dzięki. Mialem na myśli firme uk a nie polską firme zarejestrowana w UK. Zapytałem kiedys ich support o co chodzi z ich adresem - wpisując ich dane adresowe ze strony google maps pokazuje sie jakis zwykly dom na przecietnej angielskiej ulicy. Dostałem odpwiedź w stylu - 'szuka pan hostingu czy mieszkania?' Sklep ma w tym momencie kilkaset wejsc dziennie. Obecnie jestem na home.pl i na oscommerce i planuje przejść na prestę, którą testuje na home i są z tym same problemy. A co powiecie o vidahost? W pracy w tym momencie korzystamy z heartinternet ale nie jestem zadowolony z ich supportu. Edited September 29, 2014 by san_merah (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Dostałem odpwiedź w stylu - 'szuka pan hostingu czy mieszkania?' Już ich lubię Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Zapytałem kiedys ich support o co chodzi z ich adresem - wpisując ich dane adresowe ze strony google maps pokazuje sie jakis zwykly dom na przecietnej angielskiej ulicy. Dostałem odpwiedź w stylu - 'szuka pan hostingu czy mieszkania?' No niezbyt miła odpowiedź Do założenia hostingu wystarczy komputer podpięty do internetu, zatem nie dziwi mnie wcale praca w mieszkaniu, cała 'serwerownia' zwykle jest w datacenter Zresztą, ciekawe ilu z nas ma pozakładane działalności na dane zamieszkania, a nie na dane gdzie rzeczywiście mamy biura oni mają serwery w UK Link to comment Share on other sites More sharing options...
san_merah Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Do nich mnie już raczej nic nie przekona. Także chętnie posłucham opinii o innych firmach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
san_merah Posted February 5, 2015 Author Share Posted February 5, 2015 Mały update. Skorzystałem z oferty Vidahost i Presta instaluje sie bez problemów, 1-click upgrade też działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiande Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Ja polecam - hosting.co.uk utrzymuje tam swoj sklep (tiandeshop.co.uk) oferta jest naprawde na podstawowy sklep tania - 24GBP za rok - Cpanel A co dla mnie najwazniesze maja serwerownie w UK - szybkie lacza dla klientow z UK Bardzo dobry support - jest dostepny online 24H mozna od reki rozwiazac problem czy zrobic exstra zminy w php.ini jak potrzeba I tym bija na glowe OVH gdzie mialem sklep - tam na odpowiedz czekalem 3 dni i nie bylo nikogo by zresetowac private sql a w tym czasie sklep lezal. Stefan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts