Kyouzo Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 (edited) Witam Od kilku miesięcy prowadzę sklep na prestashop 1.6.0.6, dodawanie zdjęć przebiegało bez problemów. Wczoraj zaczął wyskakiwać błąd "IMG_1352.JPG : Plik jest zbyt duży". Dzieje się tak od plików 4KB po 3MB, więc rozmiar nie ma znaczenia. Php.ini - upload_max_filesize - 8MB. Firma hostingowa, pisze że po stronie serwera wszystko wporządku. 13 GB zajętej przestrzeni serwera z 80 GB. Lekko ponad 3 tysiące produktów na stronie (używane części do aut). Czasami jest błąd "JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data" Do kategorii, mogę dodawać zdjęcia Sprawa ważna i już nie wiem jak się za to wziąść. Jest ktoś w stanie pomóc? Edited September 26, 2014 by Kyouzo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 "Plik jest zbyt duży" to chyba nie generuje presta (nie znalazlem takiego bledu) tylko raczej serwer Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 26, 2014 Author Share Posted September 26, 2014 z firmą hostingową się kontaktowałem i twierdzą, że jest ok tak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 ok to jednak blad z presty aq w menu - preferencje - zdjecia : Maksymalny rozmiar zdjęć produktów - co widnieje? moze "sie skasowalo" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 26, 2014 Author Share Posted September 26, 2014 Nic nie ma, puste pole. Gdy dopisuje np. 6001001, i zapisuje po czym wejdę na Pulpit administratora i powrócę do preferencje -> zdjęcia to dalej jest puste pole, a błąd nie ustępuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 27, 2014 Author Share Posted September 27, 2014 Może w bazie danych MySQL pomoże jak to ręcznie ustawie, tylko gdzie to jest to nie wiem, aż tak to się nie znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 jak cokolwiek wpisuje sie w jakiekolwiek pole, a pozniej "tego nie ma" to jest to w 90% blad cache wyczysc , przeladuj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 a powiedz mi, jakie rozmiary ma to zdjęcie? w sensie szerokość / wysokość ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 28, 2014 Author Share Posted September 28, 2014 Zdjęcia które wrzucam? ~1900-1200 px, próbowałem z mniejszymi, w tym 5x5 px, i dalej to samo. Wyczyściłem cache, ręcznie usunąłem pliki z ../cache/smarty/compile Maksymalny rozmiar zdjęć produktów - dalej nie chce się zapisać (puste) Błąd występuje nadal Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 zaloguj siędo phpmyadmin, przejdź do tabeli ps_configuration i odnajdź wpis: "PS_PRODUCT_PICTURE_MAX_SIZE" jest zduplikowany? jeżeli tak - usuń zduplikowane wpis, pozostawiając w bazie tylko jeden Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 Nic nie ma takiego, na tej liście jest 25 pozycji, w filtrowaniu wpisane "PS_PRODUCT_PICTURE_MAX_SIZE" Jak to uzupełnić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 wyglada na to, ze nie masz wogole tego i powinienes wstawic wiersz , albo cos zle wyszukales (25 to ilosc wierszy pokazywana za jednym razem) ma byc podobne 33, NULL, NULL, 'PS_PRODUCT_PICTURE_MAX_SIZE', '8388608', '2014-09-29 17:43:56', '2014-09-29 17:43:56'), Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kyouzo Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 Źle wyszukałem, w oryginale tak to wygląda choć podejrzewam data ma tu niewiele do gadania. Wpis się nie powtarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Kyouzo
Witam
Od kilku miesięcy prowadzę sklep na prestashop 1.6.0.6, dodawanie zdjęć przebiegało bez problemów.
Wczoraj zaczął wyskakiwać błąd "IMG_1352.JPG : Plik jest zbyt duży".
Dzieje się tak od plików 4KB po 3MB, więc rozmiar nie ma znaczenia.
Php.ini - upload_max_filesize - 8MB.
Firma hostingowa, pisze że po stronie serwera wszystko wporządku.
13 GB zajętej przestrzeni serwera z 80 GB.
Lekko ponad 3 tysiące produktów na stronie (używane części do aut).
Czasami jest błąd "JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data"
Do kategorii, mogę dodawać zdjęcia
Sprawa ważna i już nie wiem jak się za to wziąść.
Jest ktoś w stanie pomóc?
Edited by Kyouzo (see edit history)Link to comment
12 answers to this question
Recommended Posts