Darbs Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 (edited) Witam serdecznie, konfigurując dostępne moduły pojawił mi się problem w związku z tłumaczeniem dla modułu blockuserinfo. Próbowałem - Odinstalować i zainstalować (przyzwyczajenie z Wina ) - Tłumaczenie pod /public_html/themes/NAZWA/modules/blockuserinfo/translations jest dostępne w pełni - Tłumaczenie pluginu JEST również widoczne z poziomu panelu administracyjnego tzn. Lokalizacja - Tłumaczenia - Modyfikacja tłumaczeń modułów Korzystam z 1.6.0.6. Jakiś pomysł? /edit http://prestashopforum.pl/index.php?topic=6557.0 - nic nie wskórałem tym tematem. Edited September 26, 2014 by Darbs (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 o który konkretnie fragment modułu chodzi? jaki szablon prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darbs Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Nie do końca rozumiem pytania o który konkretnie fragment chodzi. Sytuacja wygląda następująco: Posiadam szablon BearStore ze strony http://themeforest.net/item/bearstore-responsive-prestashop-theme/7752095 niestety po włączeniu tłumaczenia zarówno Angielskiego jak i Polskiego sekcja blockuserinfo jest niestety ciągle w języku Angielskim mimo faktu, że w panelu widzę jego tłumaczenie (czy fakt że w momencie klikania "zapisz" pojawia się błąd o braku dostępu, może mieć związek z tłumaczeniem?). Tłumaczenie te to generalnie "Welcome" "Login" i inne powitalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 potrzebna jest analiza pliku .tpl modułu /themes/TWOJ_SZABLON/modules/blockuserinfo/XXXXXX.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darbs Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 (edited) Dostępne mam 2 pliki szablonowe, jeden to nav.tpl którego źródło dostępne jest pod tym adresem oraz blockuserinfo.tpl pod tym adresem. Nie rzuca mi się w oczy nic co wyglądało by na błąd. //edit Analizowałem linijkę po linijce oba te pliki, nie widzę żadnych błędów, jedynie wybrane zmienne nie są dla mnie zrozumiałe jednakże wydaje mi się, że problem w nich nie leży. Chyba że czegoś nie widzę? Co mogę jeszcze zrobić? Edited October 1, 2014 by Darbs (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts