digites Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Witam. Posiadam Prestę w wersji 1.6.0.9. Dodałem do pliku product.tpl następujący kod: <span id="pretaxe_price" style="color:#666666; font-size:12px;"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span> I teraz na stronie produktu widać zarówno cenę netto, jak i brutto - wszystko jest ok. Jednak, gdy produkt posiada kombinacje, po wybraniu innej aktualizuje się jedynie cena brutto. Co należy zrobić, aby aktualizowały się obie ceny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 digites Posted September 27, 2014 Author Share Posted September 27, 2014 Podbijam temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 viadesign Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Cześć, ja też szukam info na ten temat, ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Pewnie jedynym wyjściem jest zakup wtyczki, ale czy ona rozwiązuje sprawę cen i kombinacji? Czy naprawdę nikt nie wie jak temu zaradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 viadesign Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Super, dzięki. Działa idealnie. A wiesz może jak zrobić gdy wyświetlane są ceny netto? Chciałbym aby domyślą ceną była cena netto, a w widoku produktu dodatkowo była cena brutto, która reaguje na zmianę kombinacji produktu. Próbuję zmianiać coś w kodzie, ale dla laika to jak rosyjska ruletka. Póki coś nie spierdzielę, to sklep się wyświetla, ale zamierzonych rezultatów brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 viadesign Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 (edited) Ok, zrobiłem tak samo - czyli domyślnie cena brutto oraz info o cenie netto. Wszystko działa dobrze do momentu wprowadzenia promocji. NIestety po wstawieniu ceny promocyjnej - reaguje na nią tylko wartość brutto - netto pozostaje bez zmian czyli pokazuje podstawową wartość bez rabatu. Czy w Twoim przypadku też się tak dzieje? Edited November 7, 2014 by viadesign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 viadesign Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Promocje robię normalnie przez panel admina w cenach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Fifiel Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 (edited) Dla presty 1.5 kiedyś zrobiłem coś takiego, może uda się to przerobić na 1.6. W załączniku temat, który kiedyś założyłem, tam opisałem ten kod, który u mnie działał na wszystko http://www.prestashop.com/forums/topic/298956-aktywna-cena-nettobrutto-na-li%C5%9Bcie-produkt%C3%B3w/?do=findComment&comment=1511286 Edited November 11, 2014 by Fifiel (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 FunkYtestowy Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 $('#pretaxe_price_display').text(formatCurrency(basePriceWithoutTax * currencyRate, currencyFormat, currencySign, currencyBlank)); Taką linijkę należy dodać gdy chcemy by się aktualizowała cena netto. Ja mam taki problem, że cenę brutto mam pod ceną netto i nie aktualizuje mi się cena brutto przy zmianie kombinacji. Co powinienem dodać do pliku product.js by aktualizowała mi się cena brutto gdy zmieniam kombinacje produktu? Macie jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vsnake87 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 również podpinam pod temat: kiedy dodaje kombinacje że wzrost ceny jest o np 23 zł brutto to w oknie produktu nic się nie zmienia , tylko jak dodam do koszyka to w koszyku widać prawidłową cenę ale po stronie produktu dynamicznie się nie aktualizuje. zna ktoś rozwiązanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 WisQQ Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 (edited) Znalazł może ktoś rozwiązanie tego problemu? Dzieje się to tylko w przypadku promocji. Edit: Znalazłem rozwiązanie tego problemu, wystarczy zaktualizować preste do 1.6.1.5, i powinno działać. Edited May 6, 2016 by WisQQ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 andrzej.k89 Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Proszę o pomoc, gdzie dokładnie mam umieścić ten kod. Przy lini 666 wklejam i nie działa. Najlepiej proszę o przesłanie pliku gdzie już jest to zrobione poprawnie i działa, to odnajdę prawidłowe miejsce u siebie. Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Męczę się z tym od 2 godzin. to nam wyświetli cene netto, ale by się zmieniała wraz z przełączaniem kombinacji trzeba ją aktualizować, w tym celu trzeba dopisać do pliku product.js: $('#pretaxe_price_display').text(formatCurrency(basePriceWithoutTax * currencyRate, currencyFormat, currencySign, currencyBlank)); około 666 linijki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
digites
Witam. Posiadam Prestę w wersji 1.6.0.9. Dodałem do pliku product.tpl następujący kod:
<span id="pretaxe_price" style="color:#666666; font-size:12px;"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span> {l s='tax excl.'}</span>
I teraz na stronie produktu widać zarówno cenę netto, jak i brutto - wszystko jest ok. Jednak, gdy produkt posiada kombinacje, po wybraniu innej aktualizuje się jedynie cena brutto. Co należy zrobić, aby aktualizowały się obie ceny?
10 answers to this question
Recommended Posts