justi_c Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 (edited) witam, chciałbym wstawić w górne poziome menu grafikę, jak na zdjęciu załączonym. Zmodyfikowałam kod superfish: .sf-menu { position: relative; padding: 0px; width: 1251px; - TUTAJ ZMIENIŁAM z 100% na 1251px border-bottom: 3px solid #E9E9E9; background: url('../ribbon.png') no-repeat scroll center 0px transparent; - TUTAJ DODAŁAM ZDJĘCIE height: 88px; - DODAŁAM WYSOKOŚĆ Nie wiem dlaczego grafika jest przesunięta w prawo i nie wiem jak to przesunąć - bardzo bardzo proszę o pomoc, bo zaczynam wariować Justi Grafika ma 1251 szerokości a po wstawieniu jest mniejsza jakieś 1118 px ?? Edited September 24, 2014 by justi_c (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 ja myślę, że ona jednak nie jest przesunięta w prawo. po prostu tło zaczyna się w miejscu które jest zaznaczone kreską: zatem Twój obrazek też w tym miejscu się zaczyna, wszystko jest zgodnie z kodem. to co chcesz osiągnąć trzeba rozwiązać nieco inaczej. albo dodajemy dodatkowe bloki do menu (z lewej i z prawej na szerokość np. 50px i tam dodajemy tło z tymi końcówkami wstążki) - a środkowy blok dajemy tylko takie tło: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 justi_c Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 Dziwne jest to, że po prawej ten blok kończy dalej, a po lewej równo z ramką. Czy mógłbyś mi podać jak dodać te dwa dodatkowe bloki i jak w nich umieścić zakończenie wstęgi - będę wdzięczna Justi Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 justi_c Posted September 25, 2014 Author Share Posted September 25, 2014 ja myślę, że ona jednak nie jest przesunięta w prawo. po prostu tło zaczyna się w miejscu które jest zaznaczone kreską: zatem Twój obrazek też w tym miejscu się zaczyna, wszystko jest zgodnie z kodem. to co chcesz osiągnąć trzeba rozwiązać nieco inaczej. albo dodajemy dodatkowe bloki do menu (z lewej i z prawej na szerokość np. 50px i tam dodajemy tło z tymi końcówkami wstążki) - a środkowy blok dajemy tylko takie tło: Bardzo proszę o odpowiedź jak dodać te bloki z dwóch stron po 50 px .... spawa pilna Dzięęęęki z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
justi_c
witam,
chciałbym wstawić w górne poziome menu grafikę, jak na zdjęciu załączonym. Zmodyfikowałam kod superfish:
.sf-menu {
position: relative;
padding: 0px;
width: 1251px; - TUTAJ ZMIENIŁAM z 100% na 1251px
border-bottom: 3px solid #E9E9E9;
background: url('../ribbon.png') no-repeat scroll center 0px transparent; - TUTAJ DODAŁAM ZDJĘCIE
height: 88px; - DODAŁAM WYSOKOŚĆ
Nie wiem dlaczego grafika jest przesunięta w prawo i nie wiem jak to przesunąć - bardzo bardzo proszę o pomoc, bo zaczynam wariować
Justi
Grafika ma 1251 szerokości a po wstawieniu jest mniejsza jakieś 1118 px ??
Edited by justi_c (see edit history)
3 answers to this question
Recommended Posts