tomo_git Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Witam. Chciałbym, aby niezalogowanym użytkownikom wyświetlała się informacja "Zaloguj się, aby zobaczyć ceny."Gdzie dokładniej zmodyfikować ten plik? Czytałem na forum, lecz nie znalazłem odpowiedzi. Znalazłem tylko fragment kodu do wstawienia, lecz nie wiem, gdzie dokładnie. Próbowałem w paru miejscach ale efektu nie było. {if !$logged}{l s='to see the prices you have to log in'}{/if} Tutaj podaję link to kodu mojego pliku : http://pastebin.com/yn0X9r37 Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 pytanie tylko, czy chodzi wyłącznie o product.tpl czy również po pozostałe części sklepu. miejsc w którch ceny wyświetlają się jest b. dużo - i nie jest to tylko strona produktu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Czyli jeszcze w jakimś pliku spróbować zmiany? Tylko teraz pojawia się pytanie, w jakim i gdzie dokładniej to dopisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Pytanie powinno być raczej gdzie chcesz to wyświetlić? Jeśli tylko na karcie produktu to product.tpl jeśli również w wszystkich innych miejscach gdzie jest cena to sporo roboty przed tobą, z pewnością dojdzie plik product_list.tpl i pliki modułów takich jak homefeatured etc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Chodzi mi jedynie o zmianę w pliku product.tpl. Chcę, aby ta informacja wyświetlała się tylko tam. Więc gdzie dopisać tą linijkę kodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Najsensowniej to linia 340. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Okej. Dzięki wielkie. Ostatnie pytanie. Jak użyć polskich znaków w tym pliku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Ale jak polskich znaków? Chcesz dać np. {l s='ąężćś'} to daj powinno być ok, jeśli nie to daj cokolwiek następnie wejdź w tłumaczenia i to przetłumacz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 (edited) Dodałem frazę w linijce 340 tak, jak doradziłeś. Lecz nadal nic. Tekst nie wyświetla się na stronach produktów nie zalogowanym. + w menu po spacjach mam wielkie litery. Jak to naprawić/zmienić? Edited September 20, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 A ja testowałem i u mnie się wyświetla, może podaj link do sklepu, coś mi się wydaje że nie masz włączonej kompilacji i nie czyścisz cache/smarty po dokonaniu zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 (edited) www.pako-mar.pl + w menu po spacjach mam wielkie litery. Jak to naprawić/zmienić? Mam włączoną opcję "wymuś kompilację". Edited September 20, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 (edited) W 209 masz: <div id="short_description_content" class="rte align_justify">{$product->description_short}</div> Zamień na: <div id="short_description_content" class="rte align_justify">{$product->description_short} {if !$logged}{l s='to see the prices you have to log in'}{/if} </div> A to z linii 340 usuń i sprawdź jeszcze raz z włączona kompilacją szablonu. superfish-modified.css linia 68 tam masz zdefiniowane jak się ma tekst w menu wyświetlać. Edited September 20, 2014 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Działa, lecz nie działają polskie znaki. Nie ma tej frazy w tłumaczeniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Na pewno jest w tłumaczeniach, wystarczy odrobina własnej inicjatywy aby znaleźć. Wchodzisz w lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia stron sklepu > wybierasz szablon PRS060144 i klikasz na flagę, przechodzisz do "product" i tłumaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 w plikach pisz po angielsku, tłumaczenia dodawaj w lokalizacja > tłumaczenia btw. jak już koniecznie chcesz dodawać ą ę w plikach tpl to plik zapisuj z kodowaniem UTF-8 (bez bom), w przeciwnym wypadku będą albo krzaki, albo nic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 Okej. Wielkie dzięki. Można zrobić tak, aby po kliknięciu na test odsyłał on do logowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 http://catalogo-onlinersi.net/en/add-ons-prestashop-modules/328-hide-price-and-add-to-cart.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano21 Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Moduł całkiem ok tylko mam problem bo nie ukrywa cen przed rabatem. Co należny tam zmodyfikować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts