effectdesign Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Jakiś czas się zmagam z problemem typu zmiana wyglądu miniaturek, tak, żeby się wyświetlały razem z krótkim opisem w kategoriach produktów.W widoku listy jest krótki opis, a z koleji w widoku siatki nie ma go i nie wiem właśnie jak to ugryźć.Znalazłem plik odpowiedzialny za widok siatki produktów.themes/default-bootstrap/product-list.tpl Wydaje mi się, że jest to w linii 108 tego pliku, ale za nic nie mogę tego dodać do siatki (grid){hook h='displayProductListReviews' product=$product} <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> Czy miał ktoś już ten problem ? I udało mu się go rozwiązać ?W załączniku screen, żeby było jasne na czym problem polega. Dziękuję za wszelaką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Tak mi się udało w 10 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Tak mi się udało w 10 sekund. A jak to można zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Szukasz w tpl a to siedzi w css zobacz linie 205. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Szukasz w tpl a to siedzi w css zobacz linie 205. Wiesz co. Dzięki wielkie. Znalazłem. Działa. Dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted September 22, 2014 Author Share Posted September 22, 2014 Ok. Działa ten sposób. A czy da się zrobić krótki opis na stronie miniaturki produktu? Jeśli się da to jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 A konkretnie to gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Ok, załąpałem gdzie jak zobaczyłem to pytanie na innym forum, standardowo jest tam krótki opis, co masz w product_list.tpl ? Powinieneś miec tam w okolicy 108 linii {hook h='displayProductListReviews' product=$product} <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 Ok, załąpałem gdzie jak zobaczyłem to pytanie na innym forum, standardowo jest tam krótki opis, co masz w product_list.tpl ? Powinieneś miec tam w okolicy 108 linii {hook h='displayProductListReviews' product=$product} <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> Przepraszam, ale nie zauważyłem, że są już tam krótkie opisy. Były one zasłonięte funkcją css. display.: none. Usunięcie funkcji display pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 (edited) Ok, załąpałem gdzie jak zobaczyłem to pytanie na innym forum, standardowo jest tam krótki opis, co masz w product_list.tpl ? Powinieneś miec tam w okolicy 108 linii {hook h='displayProductListReviews' product=$product} <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> endriu107 naprawdę dziękuję Ci za pomoc. Co ja bym zrobił bez Ciebie. Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, w podobnym problemie jak wczesniej. Może się to dla niektórych wydać banałem, ale nie wiem jak to zrobić. Czy da się włączyć w panelu, żeby w miniaturkach produktów w siatce i w kategoriach wyświetlały się wymiary produktu, typu szerokość, wysokość.W tym momencie pokazuje nam się tylko kolor. Czy tylko może się tam kolor wyświetlać? W załączniku dodałem screeny Edited September 23, 2014 by effectdesign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted December 10, 2014 Author Share Posted December 10, 2014 endriu107 naprawdę dziękuję Ci za pomoc. Co ja bym zrobił bez Ciebie. Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, w podobnym problemie jak wczesniej. Może się to dla niektórych wydać banałem, ale nie wiem jak to zrobić. Czy da się włączyć w panelu, żeby w miniaturkach produktów w siatce i w kategoriach wyświetlały się wymiary produktu, typu szerokość, wysokość.W tym momencie pokazuje nam się tylko kolor. Czy tylko może się tam kolor wyświetlać? W załączniku dodałem screeny screen1.jpg screen2.jpg Problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pedros650 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Nie wiem kiedy i jak ale wkradł mi się błąd w wyświetlaniu siatki produktów. Siatka wyświetla się pionowo zamiast w trzech kolumnach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Pytasz czy się chwalisz ?? Jeśli pytasz to podaj link do sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pedros650 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 proszę pardzo http://serwer1564150.home.pl/sklep/30-program-fit Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Edytowałeś klasy bootstrap? W global.css widzę masz zakomentowane niektóre wartości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pedros650 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Tak, edytowany był global.css. Wgrałem oryginalny plik, wszystko wróciło do normy, jednak potrzebuję przywrócić to w obecnej konfiguracji global.css Możesz podpowiedzieć który fragment za to odpowiada? W międzyczasie będę szukał go. Trop już jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 W plikach css unikaj edytowania styli zaczynających sie od .col-xs .col-sm .col-md .col-lg ponieważ są to klasy bootstrap których nie powinno sie edytować jeśli nie posiada sie na tyle wiedzy bądź znajomości budowy szablonu żeby uniknąć wpadek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pedros650 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Super, dzięki za cenną uwagę. Naprowadziła mnie również na rozwiązanie. .col-sm-6 {width: 33.3%; } - został wyłączony. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 odnosnie boot-a masz tutaj http://getbootstrap.com/css/#grid wszystko ladnie opisane co i dlaczego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
effectdesign
Jakiś czas się zmagam z problemem typu zmiana wyglądu miniaturek, tak, żeby się wyświetlały razem z krótkim opisem w kategoriach produktów.
W widoku listy jest krótki opis, a z koleji w widoku siatki nie ma go i nie wiem właśnie jak to ugryźć.
Znalazłem plik odpowiedzialny za widok siatki produktów.
themes/default-bootstrap/product-list.tpl
Wydaje mi się, że jest to w linii 108 tego pliku, ale za nic nie mogę tego dodać do siatki (grid)
{hook h='displayProductListReviews' product=$product}
<p class="product-desc" itemprop="description">
{$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'}
</p>
Czy miał ktoś już ten problem ? I udało mu się go rozwiązać ?
W załączniku screen, żeby było jasne na czym problem polega. Dziękuję za wszelaką pomoc.
18 answers to this question
Recommended Posts