mklapal Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Ahoj,včera jsem zprovoznil svůj prestashop a potřebuju vyřešit tyto 2 věci:1. v BO (administraci) na kartě objednávky - detail objednávky chci odeslat zprávu zákazníkovi, napíšu zprávu, dám odeslat a vyskočí chyba:došlo k chybě při odeslání e-mailu zákazníkovi (česky)an error occurred while sending e-mail to the customer (anglicky)zpráva se uloží, zákazník ji vidí, v administraci také, ale email se neodešlev /mails/cz/ mám obě temlate pro vytvoření mailu- order_customer_comment.txt i .html- order_merchant_comment.txt i .html2. při odeslání kontaktního formuláře /contact-form.php vyskočí hláška:došlo k chybě při odeslání zprávyvšechny ostatní emaily fungují (registrace, stavy objednávky, objednávka, číslo balíku atd.) nejsou pouze tyto 2díky za raduUPDATE:problém byl v řetězci který slouží jako předmět emailu ($title v té fci která posílá email - Mail::Send(...), je potřeba si do mails/cz/lang.php přidat nový řetězec který přeloží původní anglický název. Navíc mi tam blbo kódování (nějaký převod na entity a zpět), nyní to mám bez háčků a čárek (pouze předmět, email je s diakritikou) ale funguje to.Stejný problém s předmětem zprávy byl v tom contact-form.phpDíky za rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Překontroluj si,v jakém primárním jazyku máš Prestu. Jelikož můžeš mít nastaveno AJ a ostatní v CZ. Zboží v obchodě se dá ukládat i do jiných jazyků, to je třeba případ, kdy se mnohým nezobrazují TAGY! Nastavení komunikace shopu versus přeložené tabulky SQL scriptem jsem popisoval v jiném vlaknu diskuse!Posléze se koukni na parametry stavů objednávek, resp. to, co se odesílá z e-shopu na e-mail zákazníka. Můžeš tam mít prohozené TEMPLATE, což by ale od instalace nemělo dělat problémy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mklapal Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Překontroluj si,v jakém primárním jazyku máš Prestu. Jelikož můžeš mít nastaveno AJ a ostatní v CZ. Zboží v obchodě se dá ukládat i do jiných jazyků, to je třeba případ, kdy se mnohým nezobrazují TAGY! Nastavení komunikace shopu versus přeložené tabulky SQL scriptem jsem popisoval v jiném vlaknu diskuse!Posléze se koukni na parametry stavů objednávek, resp. to, co se odesílá z e-shopu na e-mail zákazníka. Můžeš tam mít prohozené TEMPLATE, což by ale od instalace nemělo dělat problémy! Jazyk mám nastavený dobře, template taky. Tady jde spíš o to proč se všechny maily odesílají (registrace, stavy objednávek, ...) ale když chci odeslat zprávu zákazníkovi (v detailech objednávky vlevo dole - nová zpráva), tak ta jediná se nepošleNevíte čím by to mohlo být? má někdo podobný problém? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 pokud máte poslední verzi 1.2.5 překontrolujte si ji podle svn a případně části co se týkají posílání emailů a kontaktního formuláře přepište ze svn.nic rychlejšího vám asi nepomůže Link to comment Share on other sites More sharing options...
prsut Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Skus pozriet 1.pristupova prava na tebou spominane html a txt subory, 2.alebo nemeni si ich ? Pozor na UTF-8 kodovanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbung_cz Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Mohu tuto cestinu nainstalovat na funkcni shop ?a Jakym zpusobem prosim, jestli jen nakopirovat a prepsat na ftp ?DIKY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenicka1313 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Zdravíčko,já bych z vlastní zkušenosti doporučila tuto firmičku (http://www.smartemailing.cz/), která se stará o email marketing pro náš server. Jsme s nimi naprosto spokojeni a odvádí velice kvalitní práci. Vložené prostředky se nám opravdu vracejí a mohu tedy pouze doporučit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Zdravíčko,já bych z vlastní zkušenosti doporučila tuto firmičku (http://www.smartemailing.cz/), která se stará o email marketing pro náš server. Jsme s nimi naprosto spokojeni a odvádí velice kvalitní práci. Vložené prostředky se nám opravdu vracejí a mohu tedy pouze doporučit. ... řešený problém se email marketingu vůbec netýká. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mminer Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Zdravíčko,já bych z vlastní zkušenosti doporučila tuto firmičku (http://www.smartemailing.cz/), která se stará o email marketing pro náš server. Jsme s nimi naprosto spokojeni a odvádí velice kvalitní práci. Vložené prostředky se nám opravdu vracejí a mohu tedy pouze doporučit. SmartEmailing? Jo aha, to je ta firma, co si do referencí dávala vymyšlené klienty, už si vzpomínám. A když už si děláte takovou spamovou reklamu, tak alespoň trošku inteligentně.A k tématu: V e-mailech mi zlobí diakritika. A to 1) v předmětu, ale jen v některých e-mailech2) ve jméně příjemcePřitom mails/cs/lang.php je v UTF, jednotlivé šablony pro e-maily jsou také v UTF... Nedaří se mi přijít na to, v čem by mohl být problém.1) přinejhořším vyřeším tam, že předměty e-mailů dám bez diakritiky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts