tomo_git Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 (edited) Witam. 1. Chciałbym, aby pod produktem (zdjęciem i nazwą) wyświetlał się krótki opis lub jego cześć. 2. Chciałbym, aby po zalogowaniu, gdy wejdę w dany produkt widoczna była cena + napisz "Cena z VAT". 3. Chciałbym, aby niezalogowanym użytkownikom po wejściu w dany produkt wyświetlał się komunikat o konieczności zalogowania w celu zobaczenia ceny. 4. Gdy wejdę w kategorię "Kartony" menu boczne nie rozwija się i cała struktura jakoś się posypała. Czy muszę utworzyć tę kategorię jeszcze raz czy da się to zrobić inaczej? 5. Jak usunąć ze stopki "Kontakt" z formularzem kontaktowym? Adres strony : http://pako-mar.pl Z góry ogromne dzięki za pomoc Pozdrawiam, Tomek. Edited September 18, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 1. zbyt ogólne pytanie, zawęż proszę jakiej części sklepu pytanie dotyczy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 (edited) Pytania 1, 2, 3 dotyczy strony po wejściu w kategorię, np. "Dyspensery" i listy produktów. Chciałbym, aby pod tym "szybkim podglądem produktu" widoczny był krótki opis pod nazwą produktu. Coś takiego jak tutaj : Gdy wejdę już w produkt i nie jestem zalogowany chciałbym, aby wyświetlał się taki oto odsyłacz do logowania : Gdy wejdę w produkt chciałbym, aby wyświetlało się "Cena z VAT", tak jak tutaj : Każda pomoc bardzo mile widziana. Edited September 18, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 1. opisy są tylko ukryte, w product_list.css i poza tym kontener produktu ma ustawioną stałą wysokość. 2 i 3. Ogólnie można wyłączyć ceny dla danych grup, jednak wyświetlanie innych informacji różnym grupom wymaga edycji sklepu, nie możesz ot tak ustawić że dany element będzie się wyświetlał tej grupie a innej inny element lub w ogóle, wymaga to sporej modyfikacji. 4. Spróbuj wyłączyć moduł blok filtrów nawigacyjnych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 Za 4 dziękuję bardzo Co do 1 wiesz, jak włączyć ten krótki opis pod nazwą produktu? Co do 2 to mam włączone, że ceny widoczne po zalogowaniu. Co do 3 to da się zmienić, aby wyświetlane było "Cena z VAT"? Tak jakby po prostu dopisać w jakimś pliku do cena "z VAT"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 (edited) 1. Tak wiem interesuje cię product_list.css linia 2 i któryś plik odpowiedzialny za wysokość kontenera produktu (prawdopodobnie product_list.tpl), masz tam na stałe ustawione wysokość 239px więc opis i tak się nie zmieści w kontenerze. 3. Wydaje się że możesz to zrobić w tłumaczeniach dopisując to do słowa Cena. Edited September 18, 2014 by endriu107 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 (edited) Dzięęęęęęęki wielkie 3 ogarnąłem, zmieniłem symbol zł na "zł z VAT". Co do 1 to muszę zmienić też wysokość kontenera, tak? Orientujesz się gdzie lub jak ten kontener jest oznaczony? Gdzie zmienić tę wysokość? Mój product_list.css wygląda tak : /* CSS for Product Grid */ .grid_view li p.product_desc {display:none; visibility:hidden;} .grid_view li .left_block { text-align: left; width: 100%; float:left; z-index:2; position:relative; } .list_view li .left_block { text-align: left; width:174px; float:left; z-index:2; } .grid_view li .center_block .compare label { display:none;} .grid_view li .online_only { display:none;} .list_view li .online_only { display: block;} .grid_view li .left_block p.compare { position:absolute; top:1px; z-index:95; left:4px;} .grid_view li .center_block .compare { display:none;} .grid_view li .left_block .compare label { display:none;} .grid_view li .right_block .discount,.grid_view li .right_block .on_sale { display:none;} .list_view .left_block .compare,.list_view .left_block .discount,.list_view .left_block .on_sale { display:none;} .grid_view li .left_block .discount,.grid_view li .left_block .on_sale { bottom: 3px; display: block; left: 5px; position: absolute; } .grid_view a.product_img_link { margin-right:0px!important;} .grid_view li .center_block { padding:0; position:relative; float:left; width:100%; } .grid_view li h3 { margin-top:5px; text-align:center; padding:0 5px; clear:both; } .grid_view .product-image-thumb{ display:block; overflow:hidden;padding-bottom:15px;} .grid_view li h3, .list_view li h3 { font-size:14px; color:#000; } .list_view li h3 { padding:0 0 5px 0;} #product_list li .left_block .compare label { float:left;} #product_list li p.compare input { vertical-align: text-bottom } .list_view li .center_block { float: left; padding:0 7px 0 0; width:394px; border-right:1px dotted #eee } #product_list a.product_img_link { } #product_list a.product_img_link img { border:none; /*display: block; vertical-align: bottom; margin: 0 auto;*/ } /*.ie8 #product_list li span.new{top:111px;right:0;width:94%} .ie7 #product_list li span.new {top:111px;right:0;width:94%}*/ #product_list li p.product_desc { overflow: hidden; padding:0; line-height:16px; margin:0 0 8px 0; } #product_list li p.product_desc, #product_list li p.product_desc a { color:#666; } .grid_view li .right_block{ text-align:center;} .list_view li .right_block{ text-align:right;} .list_view li .right_block { position:relative; float: left; width:148px; padding-top: 5px; } ul#product_list li .online_only { color: #e76453; text-transform: uppercase; } #product_list li .discount { /*padding: 1px 5px; color: #fff;*/ text-transform: uppercase; text-align: right; /*background: none repeat scroll 0 0 #9B0000;*/ } #product_list li .online_only { margin:0 0 10px 0; font-size:12px; } #product_list li .price { display: block; margin-bottom: 15px; } .grid_view li span.availability {display:none;} #product_list li span.availability { color: #555; } #product_list li .lnk_view { display: block; margin-top:15px; padding:0 10px; border:none; font-weight:bold; color:#222222; background:url(../img/arrow_right_1.png) no-repeat 100% 4px transparent } #product_list li .lnk_view:hover {text-decoration:underline} .list_view .center_block p.compare { float:left; padding:5px 11px; border:1px solid #ddd; -moz-border-radius: 5px; -webkit-border-radius: 5px; border-radius:5px; } .list_view .center_block .content_price { float:left; margin:0 0 0 8px; padding:5px 11px; border:1px solid #ddd; -moz-border-radius: 5px; -webkit-border-radius:5px; border-radius:5px; margin: 0 5px !important; } Edited September 18, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 (edited) Czy zmiana w tym pliku pomoże, czy jeszcze będę musiał gdzieś dodać, aby pojawiał się opis? Edited September 18, 2014 by tomo_git (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 a ja jako klient.... nie rozumiem tego chowania cen - mnie to odstrasza np zobaczylem , ze masz biala folie stretch !O Super !O kicha musze sie logowac zeby sprawdzic, czy nie jest za droga..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Tak jak pisałem w product_list.css zobacz co masz linii 2 a w product_list.tpl gdzieś masz na stałe ustawione 239px, łatwo to odnajdziesz i zmienisz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo_git Posted September 19, 2014 Author Share Posted September 19, 2014 Okej. Dzięki wielki. Jeszcze jedno pytanie zadałem na samym początku i nie dostałem odpowiedzi Jak usunąć ze stopki "Kontakt"? Nie chodzi o zakładkę "Kontakt" z formularzem, lecz o "Kontakt" z mapką i wyszukiwaniem sklepów blisko siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Zobacz w module Block CMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts