outlive Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 (edited) WitamMam problem z przeniesieniem bloku nowych produktów na stronie głównej. Dążę do tego aby na górze pojawiły moduł nowe produkty a pod spodem moduł najczęściej kupowane i polecane.Oto co zrobiłem:1) usunąłem z HomeTab i HomeTabContent blok nowych produktów, 2) Stworzyłem dwa nowe haki ProductHome i ProductHomeContent i przypisałem do nich blok owych produktów3) skopiowałem kod z index.php do header.php odpowiadający za wyświetlanie bloków zmieniając HOME_TAB na PRODUCT_HOME4) w pliku blocknewproduct.php również pozmieniałem nazwy z HomeTab na ProductHomeTeoretycznie powinno działa ale nic się nie wyświetla :/ DlaczegoPresta 1.609Z góry dzięki za pomoc Edited September 16, 2014 by outlive (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoComp Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 (edited) Quote 3) skopiowałem kod z index.php do header.php odpowiadający za wyświetlanie bloków zmieniając HOME_TAB na PRODUCT_HOME pliki .tpl w szablonie zmieniles ??? Edited September 16, 2014 by LeoComp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlive Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Nie, za bardzo nie wiem co mam zmienić w plikach .tpl. Tam są tylko szablony wyświetlania i chyba nie ma znaczenia do którego haka jest przypięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 czegoś nie ogarniam, po co nowe hooki, nie wystarczy standardowy hookHome? po co przerabiać core, skoro te moduły można dołączyć do hookHome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlive Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 (edited) Chodzi o to żeby blok nowych produktów znajdował się w innym miejscu.W tej chwili: "popularne, najczęściej kupowane, nowe produkty" generują się w tym samym ul i raczej nie da się wyciągnąć bloku Nowe produkty aby był nad pozostałymi dwoma. Chyba że masz jakiś sposób na to Jako że nie miałem pomysłu jak to zrobić zainstalowałem sobie ten moduł:http://www.prestashop.com/forums/topic/279163-free-module-home-featured-new-products-block/Wszystko śmiga, tylko mam mały problem - żywotność nowego produktu wynosi 1, 2 dni. I zamiast stałej liczny nowych produktów np. 5 w tej chwili mam 3. Da radę jakoś ustawić aby nowe produkty wyświetlały się dłużej? Edited September 18, 2014 by outlive (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 zwiększyć liczbę dni w którch produkty traktowane są jako nowe? to jest póki co jedyne rozwiązanie, bo moduł jak i cała funkcjonalność korzysta z core presty jakakolwiek ingerencja w kod wiązałaby się ze zmianami w core Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts