Jaca1k984 Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Witam wszystkich,mam małe pytanko - podczas edycji modułu korzystam min. z firebug`a - umożliwia on edycję kodu html.Po przystosowaniu go do moich potrzeb, dodanie np literki "A" w zakładce, chciałbym zapisać dokonane zmiany. Wiem, że to jest banalne, ale nie mogę sobie z tym poradzić, nigdzie nie widzę odnośnika do pliku i wiersza ;DJeśli ktoś mógłby mi podrzucić jakiś przykład co należy zrobić byłbym bardzo wdzięczny.Z góry dziękujępozdrawiam Jacekhttp://capricastore.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 On 9/15/2014 at 9:26 PM, Jaca1k984 said: mam małe pytanko - podczas edycji modułu korzystam min. z firebug`a - umożliwia on edycję kodu html. Po przystosowaniu go do moich potrzeb, dodanie np literki "A" w zakładce, chciałbym zapisać dokonane zmiany. Wiem, że to jest banalne, ale nie mogę sobie z tym poradzić, nigdzie nie widzę odnośnika do pliku i wiersza ;D Czytałem to kilka razy i chyba nie rozumie sensu Twojej wypowiedzi, więc jak możesz innymi słowami to opisać, co robisz gdzie i co chcesz osiągnąć. Firebug nie służy do edycji kodu, jedynie daje podgląd pewnych elementów strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 wprowadzając zmiany w firebugu nie ma takiej opcji aby zapisać je na serwerze. wszystko musisz zmieniać ręcznie w odpowiednich plikach na serwerze, zwłaszcza jeżeli chodzi o pliki .tpl i .php Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 On 9/16/2014 at 4:09 PM, vekia said: wprowadzając zmiany w firebugu nie ma takiej opcji aby zapisać je na serwerze. wszystko musisz zmieniać ręcznie w odpowiednich plikach na serwerze, zwłaszcza jeżeli chodzi o pliki .tpl i .php Może się kiedyś doczekamy że firebug będzie miał opcje edycji online, dodać trzy pola: serwer, user, password i do dzieła Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 są takie bajery już, gdzieś je widziałem aczkolwiek w prestashop to się nie sprawdzi. presta nie operuje na plikach .html tylko na .tpl które są kompilowane i dopiero wyświetlane. zatem jak coś zmienimy np. w nagłówku <header> to nie ma absolutnie żadnej szansy na to, aby to powiązać z plikiem .tpl to jedynie sprawa css, chodź i tak nie zawsze, zwłaszcza gdy włączona jest kompresja css szkoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaca1k984 Posted September 17, 2014 Author Share Posted September 17, 2014 (edited) WItam postaram się wytłumaczyć raz jeszcze ;]Firebuga używam do podglądu, tak jak zauważył endriu107, to co chciałbym uzyskać to edycja wizualna bloku kategorii, a mianowicie:przykładowo: 1) W głównej kategorii "Główna kategoria" - po 4 pierwszych nazwach kategorii A B C D chciałbym zrobić podziałkę i wstawić nową nazwę kategorii przykładowo "Kolejne kategorie";GŁÓWNA KATEGORIA A B C DKOLEJNE KATEGORIE E F G H ... 2) chciałbym również dodać zakładkę w postaci litery alfabetu rozdzielającą poszczególne kategorie:A ARTYKUŁ 1 B BONC CENAD ...E ......--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Wiem, że edycja odbywa się na plikach css i tpl,pytanie więc powinno być w jaki sposób i jakie pliki należy edytować, żeby uzyskać ww. trwały efekt. Edited September 17, 2014 by Jaca1k984 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts