RSI-SHOP Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Witam. Szukam alternatywy - jak dodać do e-maila z powiadomieniem o nowym zamówieniem informacje - takie jak telefon oraz NIP są jakieś zabiegi ? Bo obszukałem lecz nic mi ciekawego nie wpadło do głowy . . . Będę wdzięczny za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 Dobra znalazłem rozwiązanie sam Jeżeli się komuś przyda to polecam : W tłumaczeniach mailalerts odszukać maila który powiadamia na o nowym zamówieniu. Tam gdzie mamy adres chcemy : - wyświetlić numer telefonu (pole obowiązkkowe komórka ) musimy dodać w szablonie taki znacznik : {delivery_phone} np. Numer telefonu : {delivery_phone} - wyświetlić VAT musimy dodać następujący znacznik {invoice_vat_number} Ale zanim to nastąpi musimy edytować plik mailalerts.php który znajduje się w katalogu modules/mailalerts/mailalerts.php wystarczy po lini 364 wstawić następujący wpis : '{invoice_vat_number}' => $invoice->vat_number, Teraz możemy dodać do szablonu następujący wpis: Np. Numer NIP : {invoice_vat_number}. Od teraz możemy się cieszyć dodatkowymi polami w powiadomieniu o nowym zamówieniem. PS. NIP jest pobierany z pola po wypełnieniu FIRMA ( musisz zrobić je cały czas widoczne ) Dzięki może komuś się to przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RSI-SHOP
Witam.
Szukam alternatywy - jak dodać do e-maila z powiadomieniem o nowym zamówieniem informacje - takie jak telefon oraz NIP są jakieś zabiegi ? Bo obszukałem lecz nic mi ciekawego nie wpadło do głowy . . .
Będę wdzięczny za informacje
1 answer to this question
Recommended Posts