przejrzałem kilka tematów o imporcie i problemach, ale nie uzyskałem pełnej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie, problem...
Próbuję zrobić import z pliku csv. W pliku mam jedynie "ID produktu" i link do "obrazka produktu"...
W bazie jest około 600 produktów, do kazdego produktu są 2 obrazki.... jeden obrazek to około 150kB
i co się dzieje...
przy próbie importowania:
- dostajemy czysty ekran
- ładuje się (dodano 11 produktów) -> czyli 22 zdjecia po ok.150kB -> 3,3MB
i niestety operację trzeba powtórzyć dla kolejnych produktów...
Jeżeli temat był na forum (lub na zewn. serwisie) i został rozwiązany proszę o link. Ewentualnie proszę o opisanie sposóbu rozwiązania problemu, gdyż spodziewam się, że nie jest to nic nowego i większość osób spotkania się z tym problemem...
Dziękuję...
PS..
Kilka dodatkowych danych:
- PS 1.6
- serwer nazwa.pl
- dane z konfiguracji PS:
INFORMACJA O SERWERZE:
Informacja o serwerze Linux #201407171935 SMP Thu Jul 17 23:36:09 UTC 2014 i686
Question
gep
Witam,
przejrzałem kilka tematów o imporcie i problemach, ale nie uzyskałem pełnej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie, problem...
Próbuję zrobić import z pliku csv. W pliku mam jedynie "ID produktu" i link do "obrazka produktu"...
W bazie jest około 600 produktów, do kazdego produktu są 2 obrazki.... jeden obrazek to około 150kB
i co się dzieje...
przy próbie importowania:
- dostajemy czysty ekran
- ładuje się (dodano 11 produktów) -> czyli 22 zdjecia po ok.150kB -> 3,3MB
i niestety operację trzeba powtórzyć dla kolejnych produktów...
Jeżeli temat był na forum (lub na zewn. serwisie) i został rozwiązany proszę o link. Ewentualnie proszę o opisanie sposóbu rozwiązania problemu, gdyż spodziewam się, że nie jest to nic nowego i większość osób spotkania się z tym problemem...
Dziękuję...
PS..
Kilka dodatkowych danych:
- PS 1.6
- serwer nazwa.pl
- dane z konfiguracji PS:
4 answers to this question
Recommended Posts