Jump to content
  • 0

Podsumowanie zamówienia - problem z tłumaczeniem

piterus

Question

Witam. Mam problem z podsumowaniem zamówienia w swoim sklepie przy wyborze opcji przelew bankowy. Cały tekst jest w języku angielskmi. Tłumaczenie z poziomu presty nic nie dało. Próbowałem wyedytować plik peyment_return.tpl w folderze bankwire ale też na marne. Próbowałem też dopisać odpowiednią frazę do pliku pl.php ale po tym zabiegu znika mi całkiem tekst w tej zakładce:/  Już kończą mi się już pomysły :(

Edited by piterus (see edit history)

20 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Próbowałem tłumaczyć zarówno w folderze themes-> modules-> bankwire w pliku pl.php, jak i w ogólnym folderze modules-> bankwire-> pl.php i za każdym razem gdy dodawałem frazę z polskim tłumaczeniem na stronie znikał angielski tekst ale nie pojawiał się polski :/

• 0

Tak, w BO przetłumaczone są frazy z mojego szablonu w folderze themes. Z tym, że zauważyłem, że w folderze bankwire w moich modułach są tylko 3 pliki: fr.php, payment_execution.tpl oraz pli z tłumaczeniem polskim pl.php. W payment_execution.tpl tekst kończy się na "I confirm my order" co ma odzwierciedlenie również w polskim tłumaczeniu. Czy po za nim nie powinno być jeszcze pliku payment_return.tpl?

• 0

moduł z którego korzystasz jest standardowym modułem wykorzystywanym w preście czy jest to jakaś modyfikacja / nowy moduł ?

dodatkowo, czy katalog z szablonem, w podkatalogu /modules/ zawiera pliki .tpl dla tego modułu?

rozumiem, że w tłumaczeniach modułu w back office WSZYSTKIE wpisy dla tłumaczeń są wypełnione, tak?

• 0

Moduł, z którego korzystam jest standardowym modułem. Tak jak pisałem wcześniej w katalogu tego modułu jest jeden plik payment_exetution.tpl oraz dwa pliki pl.php oraz fr.php. Nie wiem czy dobrze myslę, ale czy w tym folderze nie powinien być jeszcze plik payment_return.tpl ? Tylko nie wiem czy mam stworzyć go sam czy presta powinna wygenerować mi go automatycznie? W BO wszystkie frazy mam przetłumaczone.

• 0

Czy moduł z najnowszej wersji presty będzie kompatybilny ze starszymi wersjami? Mój "informatyk" zbabrał sprawę i postawił mi sklep na wersji 1.3.1.1. Nie przez przypadek słowo informatyk wziąłem w cudzysłów, bo po tym co namotał stwierdzam, że informatyk z niego żaden ;) Sam więcej ogarnąłem (nie mając żadnego informatycznego wykształcenia) niż ten, pożal się Boże, "specjalista"  ;)

Edited by piterus (see edit history)

• 0

Sklep działa dokładnie od roku. W tym czasie były już nowsze wersje więc tym bardziej jestem wkurzony, że postawił go na tej wersji. M.in. z tego też powodu zakończyłem z nim współpracę. Początkowo zakładka z podsumowaniem zamówienia działała prawidłowo, jednak po jakimś czasie coś się zrypało i d.... :/

• 0

No i kupa kompletna. Załadowałem moduł, który przesłał endriu107 i teraz lista moich modułów w BO wygląda tak:scr-Kopio_eaqsaeq.jpg  Wszystko znikło... Proces zamówienia na stronie zatrzymuje się na wyborze sposobu dostawy, kolejna strona jest biała :/

• 0

Ok usunąłem ręcznie pliki w tym module i zainstalowałem moduł z kopii zapasowej. Lista modułów znów jest widoczna lecz nadal po potwierdzeniu zamówienia jest problem, ponieważ teraz nie widać w ogóle tekstu na stronie z podsumowaniem zamówienia :/