jkbblzjczk Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Witam. Mam problem ze statusami zamówień. Po wysłaniu paczki zmieniłem status zamówienia na 'wysłane', po otrzymaniu płatności na 'płatność przyjęta' a następnie 'płatność zaakceptowana' i presta shop nie liczy mi zysku z tej przesyłki. Co jest przyczyną problemu? Czy musi być zachowana konkretna kolejność zmian statusu, żeby sklep naliczył zysk? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 presta zlicza te paczki, które zostały wysłane, po zakończeniu całego procesu sprzedaży dobrze jest, aby ostatnim statusem byłstatus związany z wyjściem paczki do klienta Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 np zrób sobie jakiś wewnętrzny status zamówienia, który nie będzie widoczny dla klienta dla tego statusu zaznacz opcje, że: - zamówienie zostało opłacone - zamówienie zostało wysłane - zamówienie zostało zwalidowane poprawnie i wszystko będzie tak jak chcesz, ja tak robię i klienci również :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkbblzjczk Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Dzięki wielkie! Tak też uczyniłem, ale dalej w zakładce Pulpit mam 0 zł w sprzedaży. Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts