matt777 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Witam, muszę usunąć adres w kroku zamówienia. Używam zamówienia one-page, produkt jest wirtualny dlatego pole adresu może być niewidoczne. Rozwiązanie? W plikach dać domyślną wartość "brak" polom adresu i je ukryć. Niby mało skomplikowane ale zupełnie nie wiem które linijki edytować i czy zwykła klasa hidden wystarczy? Za pomoc oferuję symboliczny przelewik na dobre piwo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Tylko wirtualne produkty będziesz sprzedawał? Jaka wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matt777 Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Tak tylko wirtualne, adres nigdy nie będzie mi potrzebny. W backoffice muszą być jednak zaznaczone jako normalne produkty bo mam kombinacje atrybutów ale to chyba nie ma znaczenia. Wersja 1.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Nie testowałem ale spróbowałbym w clasie adress ustawić te pola jako nieobowiązkowe. Jeśli by przeszło to później tylko edycja tpl żeby pousuwać niechciane elementy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matt777 Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 (edited) Podpowiesz dokładnie które pliki edytować? Edited September 12, 2014 by matt777 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Sprawdzę czy w ogóle dobrze myślę później dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matt777 Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Ale przydałoby się jeszcze ustawić stałe wartości. Np. "brak". Ponieważ później są używane chyba domyślnie np. w e-mailach lub na koncie Klienta. Wtedy można ukryć i ustawić na niewymagane. Ale nie wiem czy dobrze myślę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Tak jak pisałem w wolnej chwili to tego zerknę i dam znać, wydaje mi się że w takim przypadku będą pobierać wartość null ale mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Udało mi sie ograniczyć do tego aby wymagane pola były Imię i nazwisko, kraj i numer telefonu. Oczywiście w takim stanie sklep by potrzebował zapewne dodatkowych modyfikacji w plikach szablonu i maili chociaż po ogólnym oglądnięciu wszystko wyświetla się w miarę przyzwoicie.. Tak to wygląda po zaakceptowaniu adresu, czyli 3 krok zamówienia: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matt777 Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Super super! A czy jest to skomplikowana czynność aby doprowadzić do takiej postaci rejestracji jak u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Najprostsza nie jest, a dla kogoś mało obeznanego edycja core sklepu może się zdawać jeszcze trudniejsza, i dodam że nie wystarczy edytować 1 plik. Zmiany są wymagane zarówno po stronie plików jak i zaplecza sklepu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasz7766 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 w których plikach trzeba grzebać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
matt777
Witam,
muszę usunąć adres w kroku zamówienia.
Używam zamówienia one-page, produkt jest wirtualny dlatego pole adresu może być niewidoczne.
Rozwiązanie?
W plikach dać domyślną wartość "brak" polom adresu i je ukryć.
Niby mało skomplikowane ale zupełnie nie wiem które linijki edytować i czy zwykła klasa hidden wystarczy?
Za pomoc oferuję symboliczny przelewik na dobre piwo:)
11 answers to this question
Recommended Posts