favor911 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Witam. Chciałbym trzymać bazę klientów na dysku zewnętrznym. W jaki sposób mogę skopiować taką bazę? Proszę o pomóc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 w jakim formacie chcesz ją przetrzymywać? a co, jeżeli klient będzie miał utworzonych klika różnych adresów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 favor911 Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Właśnie nie wiem w jakim formacie trzymać tą bazę. Dla mnie to nie ma dużej różnicy. A jak mają kilka adresów, to mogą się dublować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 wejdź do phpmyadmin i wyeksportuj tabelę ps_customers dodatkowo możesz wyeksportować tablę ps_address w ten sposób wyeksportujesz bazę klientów. jak chcesz mieć możliwość eksportu do np. excela, skorzystaj z programu (darmowego) heidisql gdzie możesz wyeksportować dane oddzielając je średnikami i znakiem nowej linii, przez co z łatwością sobie to zaimportujesz do excela Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 obawiam się jednak, że coś nie zostało dopowiedziane i istota Twojego zapytania została pominięta w jakim celu, ten eksport bazy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
favor911
Witam.
Chciałbym trzymać bazę klientów na dysku zewnętrznym. W jaki sposób mogę skopiować taką bazę? Proszę o pomóc.
Pozdrawiam.
4 answers to this question
Recommended Posts