kaju007 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Witam Od paru dni zauważyłem że presta sama wykonuje działania na bazie. Ostatnio jak to widziałem to po 6 godzinach zrestartowałem mysql, obciąża sporo procek. Wykonuje takie zapytania: SELECT * FROM `ps_category` a LEFT JOIN `ps_category_lang` `b` ON a.id_category = b.id_category AND b.id_lang =1 LEFT JOIN `ps_category_shop` `c` ON a.id_category = c.id_category AND c.id_shop =1 WHERE ( a.id_category =206933 ) AND ( b.id_shop =1 ) LIMIT 1 SELECT c . * , cl.id_lang, cl.name, cl.description, cl.link_rewrite, cl.meta_title, cl.meta_keywords, cl.meta_description FROM `ps_category` c INNER JOIN ps_category_shop category_shop ON ( category_shop.id_category = c.id_category AND category_shop.id_shop =1 ) LEFT JOIN `ps_category_lang` cl ON ( c.`id_category` = cl.`id_category` AND `id_lang` =1 AND cl.id_shop =1 ) LEFT JOIN `ps_category_group` cg ON ( cg.`id_category` = c.`id_category` ) WHERE `id_parent` =116228 AND `active` =1 AND cg.`id_group` =1 GROUP BY c.`id_category` ORDER BY `level_depth` ASC , category_shop.`position` ASC Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 w jakim sensie "sama" ? jak nikogo nie ma na sklepie, to nic się dziać nie może i nic sklep pobierać nie może, chyba, że masz jakieś zadania w croon'ie. jak ktoś wchodzi na sklep, i przegląda zawartość sklepu - to normalne, że pobierane są dane z bazy, zwłaszcza, jeżeli jest ich b. dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaju007 Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 (edited) No właśnie nikogo nie ma, brak zadań w croonie itp, koledze też powiedział to też oczy zrobił. On tak potrafi parę godzin nigdy nie doczekałem do końca To jest ruch jaki generuje w mysql przez 2H Otrzymane 2.9 GB 1.5 GB Wysłane 11.5 GB 5.7 GB Ogółem 14.4 GB 7.2 GB Sprawdziłem logi połączeń www i nic zero nikt się nie łączy. Edited September 10, 2014 by kaju007 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaju007 Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Chyba znalazłem przyczynę. Zabiłem tamte procesy i był spokój. Przez przypadek użyłem telefonu (android) i chciałem wejść na stronę strona się nie otworzyła (nie wiem czemu) i takie same zapytania do bazy. Wyłączyłem w szablonie- Chcę włączyć to na urządzeniach przenośnych i ekranach dotykowych ale to nic nie pomogło. Oczywiście na telefonie zamknąłem przeglądarkę ale na serwerze został proces i mili. Jakieś rozwiązanie tego problemu? Szablon default tylko wyciąłem prawą kolumnę i zmieniłem kolory nic więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts