Qboleza Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Witam, mam problem z opisem kategorii. Wszystko pouzupełniałem, meta tytuł i meta opis działa prawidłowo lecz gdy uzupełniłem opis kategorii to nie pojawia mi się na danej podstronie stronie kategorii. Link do strony na której opis powinien się wyświetlać. http://galaktycznie.pl/118-etui-i-futeraly-galaxy-s5-mini Opis jaki powinien się znajdować nad produktami to: W ofercie posiadamy etui silikonowe, z klapką, plastikowe, bumpery oraz wiele innych. Wszystkie etui wykonane są z najlepszej jakości materiałów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agland Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Nie jest przypadkiem tak, że opis wyświetla się powyżej 150 znaków? u Ciebie jest 145 ze spacjami. Spróbuj go zwiększyć i zobacz bo w kodzie strony opis jest tylko blokowane jest jego wyświetlanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Należy otworzyć plik category.css i usunąć: display: none z: .cat_desc { display: none; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted September 9, 2014 Author Share Posted September 9, 2014 Ok dzięki Sellius! Zrobione. Mam jeszcze pytanie, gdzie i co zmienić aby tekst się nie chował tylko od razu wyświetlał cały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 to już jest kwestia warunków if ktore sprawdzaja dlugosc opisu, jak mniemam, wszystko jest w category.tpl w katalogu z szablonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Qboleza Posted September 9, 2014 Author Share Posted September 9, 2014 Szczerze to nie mam pojęcia co jest za to odpowiedzialne.. Gdyby ktoś był w stanie podać bardziej precyzyjną odpowiedź to będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agland Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Powinieneś w pliku category.tpl znaleźć coś w tym stylu {if Tools::strlen($category->description) > 350} <div id="category_description_short" class="rte">{$description_short}</div> i zmienić 350 np na 100000. Wtedy od razu będzie normalny opis Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Należy otworzyć plik category.css i usunąć: display: none z: .cat_desc { display: none; } Mam ten sam problem, opis kategorii nadrzędnej nie wyświetla się, walcze już z tym drugi dzien :/ z pliku \themes\default-bootstrap\css\category.css usunalem caly wpis #subcategories ul li .cat_desc { display: none; } niestety bez efektu, gdzie moglbym szukac przyczyny niewyswietlania sie opisu na stronie kategorii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Przywróć ten wpis i usuń tylko tekst display:none; resztę zostaw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Przywróć ten wpis i usuń tylko tekst display:none; resztę zostaw. Tak też robiłem, zrobiłem i teraz. Nic nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Daj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Daj link do sklepu. http://loloo.kei.pl/fobotire.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Ja nie widzę żebyś miał jakiekolwiek kategorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Kategoriami sa "fobo tire" i "fobo bike" tyle ze dodanymi do gornego menu z poziomu konfiguracji cms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Ja nie widzę żebyś miał jakiekolwiek kategorie. Kategoriami sa "fobo tire" i "fobo bike" tyle ze dodanymi do gornego menu z poziomu konfiguracji cms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 To nie są kategorie. Po pierwsze w górnym menu podlinkowanie jest pod stronę główną dla obu rzekomych kategorii. Po drugie w stopce widać że drzewko kategorii jest puste. Po trzecie w mapie strony widać ze kategorii brak. Po czwarte to co Ty uważasz za kategorie to są strony cms a nie kategorie produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 To nie są kategorie. Po pierwsze w górnym menu podlinkowanie jest pod stronę główną dla obu rzekomych kategorii. Po drugie w stopce widać że drzewko kategorii jest puste. Po trzecie w mapie strony widać ze kategorii brak. Po czwarte to co Ty uważasz za kategorie to są strony cms a nie kategorie produktów. Wydaje mi się, że to są własnie kategoriie (nadrzędne) i jest w nich możliwość zamieszczania opisu z poziomu panelu, a opisu nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 To wrzuć screen z ustawień produktu z rozwiniętym drzewkiem kategorii, założę się że będzie tylko jedna kategoria do wyboru bez żadnych podrzędnych a właśnie przynajmniej jedna podrzędna powinna być a w Twoim wypadku dwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 To wrzuć screen z ustawień produktu z rozwiniętym drzewkiem kategorii, założę się że będzie tylko jedna kategoria do wyboru bez żadnych podrzędnych a właśnie przynajmniej jedna podrzędna powinna być a w Twoim wypadku dwie. Echh, szczerze pomieszane to wszystko, mało czytelne. Może napiszę jaki efekt chcialbym osiągnąć. Potrzebuję z poziomu menu górnego dać możliwość wejścia na podstrone sklepu (nie linkować na zewnątrz), która obficie bedzie opisywać dany produkt, na przykład obszerne FAQ. Żeby można było np. zagnieździc film z YT. Może jest jakiś moduł do tego dedykowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Jeśli ma to być podstrona sklepu ale nie ma to być sama strona produktu to utwórz stronę CMS i w górnym menu podlinkuj do niej, w CMS masz właściwie pełne możliwości edytorskie zawartości strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 registered Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Jeśli ma to być podstrona sklepu ale nie ma to być sama strona produktu to utwórz stronę CMS i w górnym menu podlinkuj do niej, w CMS masz właściwie pełne możliwości edytorskie zawartości strony. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Qboleza
Witam, mam problem z opisem kategorii.
Wszystko pouzupełniałem, meta tytuł i meta opis działa prawidłowo lecz gdy uzupełniłem opis kategorii to nie pojawia mi się na danej podstronie stronie kategorii.
Link do strony na której opis powinien się wyświetlać.
http://galaktycznie.pl/118-etui-i-futeraly-galaxy-s5-mini
Opis jaki powinien się znajdować nad produktami to:
W ofercie posiadamy etui silikonowe, z klapką, plastikowe, bumpery oraz wiele innych.
Wszystkie etui wykonane są z najlepszej jakości materiałów.
20 answers to this question
Recommended Posts