miki22 Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 (edited) Witam Wykonałem konfigurację wg. artykułu: "Prestashop TinyMCE editor full options + all html tags support", ale edytor nadal nie zapisuje, np. atrybytu rel="galeria1" dla znacznika <a>. Gdzie może tkwić problem? Mam wersję 1.6 zrobiłem też http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/extended-rich-text-editor.html ale nadal mam ten sam problem. Edited September 10, 2014 by miki22 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 nie, zmiana opcji w html purifierze nie powinna wpłynąć na zawartość plików js jak wygląda plik js, co wywala konsola? (ctrl+shift+j w chrome, następnie otwieramy stronę z miejscem w którym powinien wyświetlić się edytor tinymce) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 spróbuj wyłączyc html purifier w ustawieniach (zakładka ustawienia generalne) następnie zapisz dane z aparametrem rel="" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miki22 Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 spróbuj wyłączyc html purifier w ustawieniach (zakładka ustawienia generalne) następnie zapisz dane z aparametrem rel="" To pomogło jeśli chodzi o zawartość pól, ale teraz nie ładuje się wcale tinyMCE. Mam ustawioną zaawansowaną konfigurację w /js/tinymce.inc.js Czy mam też ustawić dla _ADMIN_DIR_/themes/default/template/helpers/form/form.tpl ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rabacik_pl Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 (edited) Witam, przerabiałem TinyMCE na wersji 1.6.11 i było OK. Na wersji 1.6.13 jakoś nie hula. Edytor nie rozszerzony a po ręcznej edycji kodu CMS wszystko co dodane z ręki jest wycinane podczas zapisu dokumentu. Nastąpiły jakieś zmiany w ustawieniach Tiny pomiędzy 1.6.0.11 a 1.6.0.13?? Czy ja coś pokręciłem? Edited March 1, 2015 by rabacik_pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ksz4321 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Witam, przerabiałem TinyMCE na wersji 1.6.11 i było OK. Na wersji 1.6.13 jakoś nie hula. Edytor nie rozszerzony a po ręcznej edycji kodu CMS wszystko co dodane z ręki jest wycinane podczas zapisu dokumentu. Nastąpiły jakieś zmiany w ustawieniach Tiny pomiędzy 1.6.0.11 a 1.6.0.13?? Czy ja coś pokręciłem? Mam ten sam problem. Jakieś wskazówki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tyszek Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 O wreszcie ktoś ma ten sam problem czyli nie moja wina że nie działa Rozwiązał ktoś problem w preście 1.6.1.3 ??Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
miki22
Witam
Wykonałem konfigurację wg. artykułu:
"Prestashop TinyMCE editor full options + all html tags support", ale edytor nadal nie zapisuje, np. atrybytu rel="galeria1" dla znacznika <a>.
Gdzie może tkwić problem?
Mam wersję 1.6
zrobiłem też
http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/extended-rich-text-editor.html
ale nadal mam ten sam problem.
Edited by miki22 (see edit history)Link to comment
6 answers to this question
Recommended Posts