elgor21 Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Merhaba,2 Farklı Para birimi ile ürün girme işlemi yapmam gerekli buna uygun bir çözüm varmıdır?Örnek vermem gerekirse;X ürünün fiyatı 100 TLY ürünün fiyatı 100 $ürün girilirken hangi para biriminde olduğunu şeçilmesini istiyorum,Böylece sitedeX ürünü 100 TLY ürünü 217 TLgözükmesini istemekteyim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 (edited) Ücretsiz uygulama için tüm ürünleri dolar kuru ile girmelisiniz ve aşağıdaki işlemi yapmalısınız... Bazı eticaret sitelerinde satılan ürünlerin dolar veya euro olarak girilmesi gerekmektedir...Burada site sahiplerinin en büyük sıkıntısı dolar veya euro olarak girdikleri fiyatı müşterilere TL olarak gösterememesi ve siparişi TL olarak alamaması dır...Aşağıda gösterdiğim uygulama ile dolar veya euro olarak girilen fiyatın müşteriye TL olarak göstermek ve satmak içindir...Sırayla adımları izliyoruz....İlk olarak site default dilini dolar veya euro yapıyoruz... Yerel kurlardan TL kurunun ID numarasını alıyoruz... ekte verdiğim kodlamada aşağıda gösterdiğim alanı sitenizdeki TL kurunun ID numarası ile değiştiriniz, ve Tools.php ismi ile kayıt ediyor "override/classes" içerisine atıyoruz.. Son olarak tarayıcınızın geçmişini siliyoruz ve sitenizin ön belleğini boşaltıyorsunuz.... Sonuç <?php class Tools extends ToolsCore { public static function setCurrency() { global $cookie; if (self::isSubmit('SubmitCurrency')) if (isset($_POST['id_currency']) AND is_numeric($_POST['id_currency'])) { $currency = Currency::getCurrencyInstance((int)($_POST['id_currency'])); if (is_object($currency) AND $currency->id AND !$currency->deleted) $cookie->id_currency = (int)($currency->id); } if ((int)$cookie->id_currency) { $currency = Currency::getCurrencyInstance((int)$cookie->id_currency); if (is_object($currency) AND (int)$currency->id AND (int)$currency->deleted != 1 AND $currency->active) return $currency; } //$currency = Currency::getCurrencyInstance((int)(Configuration::get('PS_CURRENCY_DEFAULT'))); $currency = Currency::getCurrencyInstance((int)('1')); if (is_object($currency) AND $currency->id) $cookie->id_currency = (int)($currency->id); return $currency; } } ?> Edited September 8, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgor21 Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 Şahin Bey,Ama bazı ürünler Sabit TL fiyatında, bunu Dolar a çevirisek Dolar artış veya azalışlarında değişiklikler olur fiyatta buda bizim istemediğimiz bir durum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 anlıyorum...o halde ücretli uygulamaya gideceksiniz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Yakın zamanda çoklu para birimi modülünü ücretsiz olarak dağıtacağım...şuanda yapım aşamasında, zamanınız var ise bekleyebilirsiniz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enfexia Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Beklemeye devam edelim mi Şu sıralar ihtiyacım da var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teomansenol Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 ver: 1.7.7.8 Merhabalar ben sisteme dolar olarak fiyat giriyorum. Varsayılan para birimini dolar yaptığım için sayfa dolar olarak açılıyor ben istiyorum ki TL olarak açılsın sizin tools.php 'i yaptım ama olmadı. Hangi kodlara bakmalıyım, nasıl yapabilirim sizce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atasoyhk Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 On 11/15/2021 at 5:48 PM, teomansenol said: ver: 1.7.7.8 Merhabalar ben sisteme dolar olarak fiyat giriyorum. Varsayılan para birimini dolar yaptığım için sayfa dolar olarak açılıyor ben istiyorum ki TL olarak açılsın sizin tools.php 'i yaptım ama olmadı. Hangi kodlara bakmalıyım, nasıl yapabilirim sizce. Merhaba Şahin hocanın yazdığı kodlar 1.6 sürümü belki daha eskisi için olabilir. Banada lazım olmuştu böyle bir çalışma ve ben ücretli modül ile sorunumu çözdüm. Site para birimi gene TL ama fiyatların hepsini gösterebiliyorum. https://prnt.sc/20cavcr Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted January 16, 2022 Share Posted January 16, 2022 Merhaba şu modül ile yapabilirsin : https://www.fyazilim.com/tr/prestashop-modulleri/38-coklu-kur-modulu.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts