Jump to content

[REZOLVAT]Export-Import Oscommerce-PrestaShop

Recommended Posts

Salut,
sunt sigur ca aceasta problema a fost discutata si rediscutata:Pdar este o chestiune pe care nu o inteleg,eu de fel inteleg foarte repede asa ca este de ajuns sa imi dea cineva o indicatie exacta.
Bineinteles ca intai am tot citit pe forum cum sa importa exporta dar nu prea am inteles mare lucru asa ca multi dintre utilizatori fac trecerea majoritatea de la oscommerce si as dori sa stiu exact pasii necesari.
Am gasit tot pe net un script php banuiesc ca il stiti.

http://webxadmin.net/osc2ps/

As dori sa stiu cum se foloseste mai exact ca am citit instructiunile dar specifica:) pentru avansati:P.
Daca cunoasteti o alta metoda de a importa produsele dintr-o baza oscommerce cu tot cu categorii si producatori va rog frumos sa imi dati cateva indicatii si voi incerca.

Am incercat de ex sa export in format .cvs din baza de date osc tabelul categories a mers exportat,a mers si importat in presta shop,dar tot nu apar categoriile.

Sunt curios daca merge cu programul de mai sus dar nu am nicio idee cum se foloseste.

Multumesc

In principiu este o problema de traducere: datele din tabelele osCommerce trebuie sa ajunga in tabelele Prestashop, in campurile corecte. Asa cum ai vazut si tu, nu exista metode simple de a face acest lucru. Motivul cred ca este ca cineva trebuie sa aiba nevoie de scriptul de import, sa-l faca, sa-l foloseasca si apoi sa nu mai aiba nevoie de el, astfel incat sa-l dea comunitatii.

Eu am facut importul de mana - export tabele osCommerce din phpMyAdmin > pieptanarea tabelelor si a numelor de fisiere pt Prestashop > import tabele in Prestashop din phpMyAdmin si copierea fisierelor la locul lor. Se poate face script PHP sau alta automatizare pt asta, doar ca asa am senzatia de control mai bun si nu trebuie sa tin minte ce s-a modificat in ce versiune.

Poate te ajuta schema bazei de date din Prestasop de aici. Din pacate, nu mai dau de schema bazei de date din osCommerce (dezvoltarea osCommerce se manifesta numai prin zvonuri de multi ani, incepe sa semene cu Duke Nukem Forever), insa se poate face o diagrama cu soft specializat - cea din Prestashop e facuta cu MySQL Workbench.

Sanatate si virtute.

Am inteles cum functioneaza principiul si din celelalte explicatii ale tale:).doar ca am intampinat o anumite problema nu inteleg de ce cand import csv-ul nu imi ia toate campurile imi ia doar id si arata tot textul legat,si nu pot alege exact campurile sa le aranjez acolo la import sa le setez:( intelegi la ce ma refer.
Am atasat csv-ul sa te uiti poate este ceva gresit in el daca nu te rog sa imi explici pentru ca daca export din oscomerce din phpmyadmin csv il ia cum trebuie cand il import citeste toate campurile dar atunci cand il fac manual cum e cel de mai jos nu vrea.

Multumesc

pros.CSV

• 1 month later...

Scuze pt intarzierea cu care am aparut pe aici, forumul m-a anuntat de postul tau de dinainte, p-asta l-a ignorat. Din titlu deduc ca ai reusit. Am incercat acum si eu csv-ul tau si merge, cu conditia sa alegi bine coloanele la import.

Sanatate si virtute.