macius829 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Witam, Próbuje umieścić moduły: Facebook block i Własny blok informacyjny CMS pod stroną. Mianowicie: mam ustawione na 2 kolumny - lewą i prawą. Lewa to kategorie, informacja, promocje, prawa to nic innego jak HOME HOOK. Pytanie jest które pliki tpl czy coś innego należy wyedytować żeby przenieść powyżej opisane moduły pod lewą i prawą kolumnę - na 100% szerokości pod stroną, ale przez footerem. Bo jakoś albo sam już się zakręciłem i zgłupiałem, a jest to proste. Albo nie wiem już zupelnie jak to zrobić. Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Próbuje umieścić moduły: Facebook block i Własny blok informacyjny CMS pod stroną. w sensie gdzie pod stroną? trzeba najpierw uściślić. lewa kolumna - leftColumn centralna kolumna - Home (tylko na homepage!) prawa kolumna - rightColumn mówisz o lewej i prawej kolumnie, jednocześnie sugerując, że Twoja prawa kolumna to home (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 (edited) Mój błąd przepraszam. Lewa kolumna i home. Prawa wyłączona na całym serwisie. i chodzi o to, a żeby pod nimi na stronie głównej wyświetlić powyższe moduły na całej szerokości. Kolumny znajdują się w columns-container, żeby pod tym divem umieścić dane moduły na całej szerokości btw. prestashop 1.6.0.9 Edited September 6, 2014 by macius829 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 no to są dwa rozwiązania - albo nowy hook pomiędzy containerem i footerem - albo modyfikujemy kod tak, aby prawa kolumna wyświetlała się pod kontenerem i stopką pierwsza wersja wiąże się z grzebaniem w bazie (utworzenie nowego hooka) i modyfikacją modułów (kod wspierający nowe hooki) druga opcja wiąże się wyłacznie ze zmianą szablonu, moduły działają w prawej kolumnie :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Drugie rozwiązanie mi pasuje i właśnie to chciałem zrobić, używam presty od 3 tyg i wcześniej nie miałem styczności z tym kodem i nie wiem, w których plikach je wyedytować. W skrócie przenieść prawą kolumnę pomiędzy tamte, wyedytować pliki tpl i za pewne css, tylko teraz pytanie które Zastanawiam się jak to jest zrobione np w tej templatce. divy nie odnoszą się do lewej w tym przypadku kolumny, a hook raczej do motywu ktoś nie dodał.... http://www.templatemonster.com/demo/51128.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 hmm nie ma możliwości, żeby w footer.tpl dodać po: </div><!-- #center_column --> {if isset($right_column_size) && !empty($right_column_size)} <div id="right_column" class="col-xs-12 col-sm-{$right_column_size|intval} column">{$HOOK_RIGHT_COLUMN}</div> {/if} </div><!-- .row --> jakiegoś clearfix i na sztywno wpisać w tym div te moduły...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 (edited) Ok, sprawdziłem dodanie hook to nie problem. Bardziej mnie zastanawia inna rzecz. Skoro na tych szablonach z takim samym układem jak mam ja NIE jest użyta prawa kolumna na dole, a nie może być też hook bo to w końcu szablon, a szablon (chyba??) nie może w trakcie instalacji rejestrować nowego hook. To jak do diaska oni to zrobili :| Edited September 6, 2014 by macius829 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 http://www.templatemonster.com/demo/51128.html chodzi o te zakładki? http://i.imgur.com/a8t4gj1.png one są cały czas w centralnej kolumnie (w tym wypadku nie ma lewej kolumny) identyczne rozwązanie jak w standardowej prestashop, tylko że z włączoną prawą kolumną na stronie głownej (i z wyłączoną lewą) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts